Nakupujte fér potraviny
bez éček s naší aplikací
>
>
>
Více informací

Bulgur se zeleninou a pečeným stehýnkem
Autor: Lelinka
Datum přidání 24.07.2014
Druh receptu Oběd, Večeře
 
Doba přípravy
surovin:
15 min
Doba vaření: 45 min
Počet porcí: 2 ks
Přibližná cena: neuvedena
Chuť: nehodnoceno
Cena: nehodnoceno
Obtížnost: nehodnoceno
 
Přidat vlastní foto

Vhodné pro

Ingredience

  • 150 g bulguru
  • 1 cibule
  • 6–8 stroužků česneku
  • 50 g mraženého nebo čerstvého hrášku
  • 50 g mražené kukuřice
  • půlka červené papriky
  • olivový olej
  • mořská sůl
  • 2 kuřecí stehna

Pro tento recept doporučujeme potraviny

Výživové hodnoty

  Bílkoviny Sacharidy Tuky Energetická hodnota
1 porce 31,31 g 59,75 g 18,25 g 2 106,22 kJ (503 kcal)
celkově 62,62 g 119,50 g 36,50 g 4 212,44 kJ (1006 kcal)

Hodnoty jsou pouze orientační.

Postup přípravy

Bulgur propláchneme, přidáme asi 400 ml vody, trochu soli a dáme pomalu vařit. Přikryjeme pokličkou. Velice mírným varem a bez míchání bude bulgur měkký asi za 20 minut. Hrášek, kukuřici a nakrájenou červenou papriku uvaříme ve slané vodě zvlášť. Scedíme a vývar ponecháme na podlévání. Na oleji zpěníme drobně nakrájenou cibuli a česnek. Přidáme uvařenou zeleninu, krátce orestujeme, podlijeme trochu zeleninovým vývarem, okořeníme bazalkou a chvíli vše podusíme. Poté přidáme uvařený bulgur. Teplý bulgur se zeleninou natlačíme do misek, upěchujeme a pak vyklopíme na talíře. Stehno upečeme tak, jak jsme zvyklý.


Přidat komentář

Hodnoťte hvězdičkami. 5 * = výborný
Chuť Cena Obtížnost

Užívatelské komentáře

Nebyly nalezeny žádné komentáře k receptu.

Nejnovější články

Pro veřejnost přístupnější proces hodnocení rizik v potravinovém řetězci

Vědci a občané budou mít přístup ke klíčovým informacím ohledně bezpečnosti…

Veterinární inspektoři prověřují polské hovězí maso při mimořádných kontrolách.

Ministerstvo zemědělství (MZe) obdrželo informace, podle kterých maso z…

Další snižování používání antibiotik u zvířat

Strategický plán Ministerstva zemědělství počítá s dalším snižováním používání…

Další zajímavé recepty