Nakupujte fér potraviny
bez éček s naší aplikací
>
>
>
Více informací

Brambory s cizrnou
Autor: Frodik
Datum přidání 11.08.2011
Druh receptu Oběd, Večeře
 
Doba přípravy
surovin:
neuvedena
Doba vaření: 45 min
Počet porcí: 6 ks
Přibližná cena: neuvedena
Chuť: nehodnoceno
Cena: nehodnoceno
Obtížnost: nehodnoceno
 
Přidat vlastní foto

Vhodné pro

Ingredience

  • 300 g sterilované kukuřice
  • 250 g cizrny
  • 4-5 brambor
  • 2 rajčata
  • 2 stroužky česneku
  • 1 paprika
  • 1 cibule
  • 1 lžička olivového oleje
  • 1 lžička kmínu
  • 1 lžička tymiánu
  • 1 lžička bazalky
  • sůl

Pro tento recept doporučujeme potraviny

Výživové hodnoty

  Bílkoviny Sacharidy Tuky Energetická hodnota
1 porce 13,89 g 48,63 g 4,65 g 1 245,73 kJ (298 kcal)
celkově 83,35 g 291,78 g 27,89 g 7 474,35 kJ (1785 kcal)

Hodnoty jsou pouze orientační.

Postup přípravy

Přes noc necháme namočit cizrnu. Ráno vodu odlijeme a vaříme v čerstvé vodě doměkka. Mezitím si nakrájíme na jemno cibuli, přesuneme do hlubšího hrnce na olivový olej a osmahneme. Pak přidáme nakrájené brambory, podle chuti osolíme, přidáme kmín, tymián, podlejeme vodou a dusíme pod pokličkou. Když brambory změknou, přidáme rajčata, kukuřici, papriku a dusíme dál. Jako poslední vložíme cizrnu, prolisovaný česnek, přimícháme bazalku a dvě až tři minuty ještě povaříme.


Přidat komentář

Hodnoťte hvězdičkami. 5 * = výborný
Chuť Cena Obtížnost

Užívatelské komentáře

Nebyly nalezeny žádné komentáře k receptu.

Nejnovější články

GHI nebo přepuštěné máslo?

Ghi- není potřeba kupovat za velké peníze. Vyrobte si doma sami přepuštěné…

Kečup z rajčat? Realita nebo fikce?

Některé kečupy viděly rajčata jen z rychlíku, zato různými zahušťovadly se jen…

Burgery – fenomén letošní grilovací sezon

Léto je jako stvořené k piknikům a také letním grilovačkám. Kromě různých…

Další zajímavé recepty