Nakupujte fér potraviny
bez éček s naší aplikací
>
>
>
Více informací

Cizrnový salát s tuňákem
Autor: neznámý
Datum přidání 09.11.2012
Druh receptu Svačina, Večeře, Oběd
 
Doba přípravy
surovin:
neuvedena
Doba vaření: neuvedena
Počet porcí: 4 ks
Přibližná cena: neuvedena
Chuť:
Cena:
Obtížnost:
 
Přidat vlastní foto

Vhodné pro

Ingredience

  • 200g cizrny
  • 180g tuňáka ve vlastní šťávě
  • 4 žampióny
  • 2 krajíce pšenično-žitného chleba
  • 2 rajčata
  • 1 paprika
  • 1 mrkev
  • 1 jarní cibulka
  • olivový olej
  • himalájská sůl podle chuti

Pro tento recept doporučujeme potraviny

Výživové hodnoty

  Bílkoviny Sacharidy Tuky Energetická hodnota
1 porce 26,01 g 43,48 g 6,19 g 1 426,55 kJ (341 kcal)
celkově 104,03 g 173,92 g 24,77 g 5 706,20 kJ (1363 kcal)

Hodnoty jsou pouze orientační.

Postup přípravy

Cizrnu namočíme na několik hodin do vody, čím déle tím lépe, protože ji pak k uvaření stačí kratší doba. Z cizrny slijeme vodu a dáme vařit do nové. Jakmile je téměř měkká, přisypeme na drobno pokrájenou mrkev a po chvíli přihodíme plátky žampiónů. Uvaříme doměkka. Na olivovém oleji osmahneme jarní cibulku, přidáme tuňáka,  na kostičky pokrájenou paprika a rajčata. Už nevaříme pouze promícháme případně osolíme a dáme stranou.Chléb si pokrájíme na kostičky a osmahneme na sucho na pánvi. Všechny suroviny smícháme dohromady. Podáváme ještě teplé. Salát je výborný i za studena.  


Přidat komentář

Hodnoťte hvězdičkami. 5 * = výborný
Chuť Cena Obtížnost

Užívatelské komentáře

renatakam@ | 9.11.2012 - 17:54

Opravdu výborný recept,přidala jsem listový špenát navíc...

Luc | 9.11.2012 - 17:54
Chuť:
Cena:
Obtížnost:

Výborná je aj cizrna, tuniak, pórek, sušené paradajky a lístky z redkvičky:)

Nejnovější články

O kvalitě mléčných výrobků

Redaktoři dTestu pravidelně rozebírají své testování či zajímavosti, ať už od…

Obědy ve školách se změní

Školní jídelny se připravují na plánovanou změnu spotřebního koše, jehož podobu…

Zlobí vás "smršťování" výrobků?

Zlobí vás shrinkflace neboli "smršťování" velikosti výrobků a nikoli cen? Ve…

Další zajímavé recepty