Nakupujte fér potraviny
bez éček s naší aplikací
>
>
>
Více informací

Zapečené brambory s cizrnou
Autor: Frodik
Datum přidání 26.10.2011
Druh receptu Oběd, Večeře
 
Doba přípravy
surovin:
15 min
Doba vaření: 90 min
Počet porcí: 2 ks
Přibližná cena: neuvedena
Chuť: nehodnoceno
Cena: nehodnoceno
Obtížnost: nehodnoceno
 
Přidat vlastní foto

Vhodné pro

Ingredience

  • 250g cizrny
  • 250g cukety
  • 150g kukuřice
  • 4 brambory
  • 1 cibule
  • 1 červená paprika
  • 2 stroužky česneku
  • 3 lžíce rýžové mouky
  • tymián trocha
  • sůl podle chuti

Pro tento recept doporučujeme potraviny

Postup přípravy

Přes noc si namočíme cizrnu. Ráno vodu slijeme a uvaříme doměkka, nesolíme. Mezitím si nakrájíme cibuli, hodíme do hlubšího hrnce a na olivovém oleji osmahneme. Pak přidáme na kostky pokrájené brambory, cuketu, kukuřici, papriku, lehce posolíme, přidáme tymián, podlejeme vodou a dusíme. Jakmile jsou brambory měkké, vmícháme uvařenou cizrnu, vlijeme rýžovou mouku rozmíchanou v hrníčku s vodou a dusíme dál. Nakonec vmícháme prolisovaný česnek dle chuti. Pekáček si vymažeme máslem, cizrnovou směs přelijeme a necháme zapéct. Postačí půl hodina. 


Přidat komentář

Hodnoťte hvězdičkami. 5 * = výborný
Chuť Cena Obtížnost

Užívatelské komentáře

Nebyly nalezeny žádné komentáře k receptu.

Nejnovější články

Ceny zmrzlin opět rostou

Letošní zmrzlinová sezóna se opět prodraží, a to jak u kopečkové zmrzliny v…

Černé olivy pod drobnohledem: barva, sůl a (ne)čekané železo 

Černé olivy, oblíbená součást mnoha pokrmů, skrývají za svou barvou a chutí…

Minerální vody pod lupou: jak vybrat tu správnou a nepřestřelit s bublinkami

Minerální voda může pitný režim zpestřit, ale při nesprávném výběru i ublížit.…

Další zajímavé recepty