Nakupujte fér potraviny
bez éček s naší aplikací
>
>
>
Více informací

Segedín ze sojového masa
Autor: Frodik
Datum přidání 04.08.2011
Druh receptu Oběd, Večeře
 
Doba přípravy
surovin:
15 min
Doba vaření: 40 min
Počet porcí: 2 ks
Přibližná cena: neuvedena
Chuť: nehodnoceno
Cena: nehodnoceno
Obtížnost: nehodnoceno
 
Přidat vlastní foto

Vhodné pro

Ingredience

  • 100g sojového masa
  • 250g kysaného zelí
  • 1 cibule
  • sladká paprika
  • bobkový list
  • nové koření
  • sójová omáčka nebo zeleninový bujón
  • rýžová mouka 
  • sójová smetana

Pro tento recept doporučujeme potraviny

Výživové hodnoty

  Bílkoviny Sacharidy Tuky Energetická hodnota
1 porce 26,42 g 25,41 g 5,70 g 1 062,68 kJ (254 kcal)
celkově 52,85 g 50,83 g 11,40 g 2 125,36 kJ (508 kcal)

Hodnoty jsou pouze orientační.

Postup přípravy

Nejprve si sojové maso zalijeme vařicí vodou, podle chuti osolíme a necháme ho nějakou dobu odstát, aby se nasáklo. Na troše olivovém oleji osmahneme cibulku, stáhneme z ohně a poprášíme sladkou paprikou. Přidáme sojové maso, které zalijeme vodou v níž bylo máčeno a přidáme bobkové listy a nové koření. Maso podusíme do měkka. Podle potřeby zahustíme rýžovou moukou, tu ale nejdříve smícháme v hrníčku s vodou.Na závěr přidáme nakrájené a propláchnuté kysané zelí. Segedín už není potřeba dlouho vařit, zelí jen prohřejeme. Dochutíme sojovou omáčkou, vyjmeme bobkové listy, nové koření a můžeme servírovat. Pro zjemnění chuti můžete vmíchat sojovou smetanu.

Tipy na vylepšení

Jako přílohu místo tradičních českých knedlíků doporučuji například bramborové knedlíčky z jáhlové mouky nebo pohanku. 


Přidat komentář

Hodnoťte hvězdičkami. 5 * = výborný
Chuť Cena Obtížnost

Užívatelské komentáře

Nebyly nalezeny žádné komentáře k receptu.

Nejnovější články

Dřevěné uhlí nebo brikety: co je lepší?

Sezóna grilování je v plném proudu a spolu s ní se znovu objevuje otázka, jaké…

Ceny zmrzlin opět rostou

Letošní zmrzlinová sezóna se opět prodraží, a to jak u kopečkové zmrzliny v…

K létu patří grilování...ale na čem a jak?

Teplé večery a neutuchající zpěv ptáků značí, že přichází čas grilovaček. Lze k…

Další zajímavé recepty