Nakupujte fér potraviny
bez éček s naší aplikací
>
>
>
Více informací

Bramborový salát s cuketou
Autor: neznámý
Datum přidání 13.07.2011
Druh receptu Oběd, Příloha, Večeře
 
Doba přípravy
surovin:
40 min
Doba vaření: 35 min
Počet porcí: 8 ks
Přibližná cena: neuvedena
Chuť:
Cena:
Obtížnost:
 
Přidat vlastní foto

Vhodné pro

Ingredience

  • 1 a 1/2 kg brambor
  • 200 g mraženého (nebo čerstvého) hrášku
  • 80 g pomazánkového másla
  • 1 celer
  • 1 lžička kmínu
  • sůl podle chuti
  • 1 cuketa
  • 1 lžička másla
  • 2 stroužky česneku

 

Pro tento recept doporučujeme potraviny

Výživové hodnoty

  Bílkoviny Sacharidy Tuky Energetická hodnota
1 porce 8,10 g 42,21 g 4,80 g 1 122,18 kJ (268 kcal)
celkově 64,78 g 337,64 g 38,37 g 8 977,41 kJ (2144 kcal)

Hodnoty jsou pouze orientační.

Postup přípravy

Brambory očistíme, pokrájíme na drobné kostičky a vaříme společně s kmínem pod pokličkou. Po 5 minutách přisypeme očištěný a na kostičky pokrájený celer. Jakmile je zelenina téměř měkká, přidáme hrášek. Uvařenou zeleninu scedíme a přesypeme do misky. Opatrně vmícháme pomazánkové máslo, které jsme nejprve pomocí vidličky rozmíchali. Na závěr bramborový salát lehce ochutíme solí. Mezitím, co se nám vaří zelenina v hrnci, si připravíme cuketu. Cuketu důkladně omyjeme a pokrájíme na půlcentimetrová kolečka. Na nepřilnavé pánvi rozpustíme trochu másla a jednotlivá kolečka vyskládáme vedle sebe. Pánev přikryjeme pokličkou a občas lehce pokapeme kapkami vody, aby se nám cuketa i trochu podusila. Cuketu opečeme po obou stranách. Jestliže je cuketa již hotová, pánev stáhneme z ohně, osolíme a přidáme prolisovaný česnek. Důkladně promícháme a necháme ještě odstát zhruba 2 minuty pod pokličkou. 


Přidat komentář

Hodnoťte hvězdičkami. 5 * = výborný
Chuť Cena Obtížnost

Užívatelské komentáře

Citron2014 | 18.06.2014 - 14:36
Chuť:
Cena:
Obtížnost:

Nejnovější články

Přijďte na BODYFEST!

Své zdraví máte ve svých rukou, víc než si myslíte!

Recept od... Penny potřetí ...

Máme tady další recept od našich podporovatelů - tentokrát křehká krůtí prsa.

GHI nebo přepuštěné máslo?

Ghi- není potřeba kupovat za velké peníze. Vyrobte si doma sami přepuštěné…

Další zajímavé recepty