Nakupujte fér potraviny
bez éček s naší aplikací
>
>
>
Více informací

Čína s rýží z krůtího masa
Autor: neznámý
Datum přidání 24.05.2012
Druh receptu Oběd, Večeře
 
Doba přípravy
surovin:
20 min
Doba vaření: 35 min
Počet porcí: 4 ks
Přibližná cena: neuvedena
Chuť: nehodnoceno
Cena: nehodnoceno
Obtížnost: nehodnoceno
 
Přidat vlastní foto

Vhodné pro

Ingredience

  • 1 1/2 hrníčku rýže
  • 2 plátky krůtího masa
  • 60g kešu ořechů
  • 2 mrkve
  • 2 jarní cibulky
  • 1 cibule
  • 1 petržel
  • trochu másla
  • slunečnicový olej za studena lisovaný
  • shoy omáčka
  • 2-3 lžičky solamylu (nebo kuzu)
  • sůl podle chuti

Pro tento recept doporučujeme potraviny

Postup přípravy

Krůtí plátky pokrájíme na malé nudličky, přendáme do misky, kde je mírně osolíme a pokapeme olejem. Na másle osmahneme jarní cibulku, přidáme rýži a zalijeme jednou takovým množství vody. Vaříme na mírném ohnu do změknutí. Očištěnou cibulinakrájíme na měsíčky a jednotlivé vrstvy od sebe oddělíme, restujeme na troše oleji. Mezitím si nastrouháme očištěnou mrkev a petrželku. K orestované cibulce přidáme nakrájené maso, které za občasného míchání orestujeme. Dále přidáme zeleninu a kešu ořechy, promícháme a pokračujeme v restování. Do hrníčku nasypeme solamyl (nebo kuzu) a zalijeme vodou, rozkvedláme a přelijeme masovou směs. Ještě pokapeme shoyu omáčkou, krátce povaříme a je hotovo. Je-li potřeba podle chuti ještě dosolíme. Podáváme s rýží.


Přidat komentář

Hodnoťte hvězdičkami. 5 * = výborný
Chuť Cena Obtížnost

Užívatelské komentáře

Nebyly nalezeny žádné komentáře k receptu.

Nejnovější články

Speciální daň na slazené nápoje?

Už jste slyšeli o dani na cukr, sůl či tuk? myslíte si, že by to mohl být…

Jaká je nejzdravější strava?

Není univerzální zdravá dieta! Ano jsou univerzální živiny, ale jejich…

BIO potravina roku 2024

PRO-BIO Svaz ekologických zemědělců vyhlašuje soutěž Nejlepší biopotravina roku…

Další zajímavé recepty