Nakupujte fér potraviny
bez éček s naší aplikací
>
>
>
Více informací

Jáhlový kari nákyp se seitanem
Autor: neznámý
Datum přidání 05.05.2012
Druh receptu Oběd, Večeře
 
Doba přípravy
surovin:
neuvedena
Doba vaření: neuvedena
Počet porcí: 2 ks
Přibližná cena: neuvedena
Chuť: nehodnoceno
Cena: nehodnoceno
Obtížnost: nehodnoceno
 
Přidat vlastní foto

Vhodné pro

Ingredience

  • 250g spařených jáhel
  • 1 litr čerstvého plnotučného mléka
  • 80g másla
  • 1-2 vejce
  • špetka kari koření
  • sůl
  • kukuřičná mouka či strouhanka na vysypání
  • máslo na vymazání
  • jako příloha seitan nebo maso apod.

Pro tento recept doporučujeme potraviny

Postup přípravy

Jako první si pařené jáhly uvaříme úplně doměkka.  Hotové nasypu do horkého trochu oslazeného mléka a nechám uvařit na kaši, potom je nechám zchladnout, promíchám, přidám špetku kari koření a osolím. Mezitím si smíchám máslo, žloutky (zvlášť od bílků), vyšlehám a vmíchám do studené kaše z jáhel, ze zbylých bílků ušlehám sníh a lehce vmíchám. Zapékací misku si vymažu tukem a vysypu strouhankou nebo lépe kukuřičnou moukou, dám směs a peču při 180°C asi půl hodinky, potom vypnu a jen nechám dojít, po vyklopení posypeme pažitkou.Já podával se seitanem a s rajčatovým pyré, ale můžete zvolit i jiné maso apod.


Přidat komentář

Hodnoťte hvězdičkami. 5 * = výborný
Chuť Cena Obtížnost

Užívatelské komentáře

Nebyly nalezeny žádné komentáře k receptu.

Nejnovější články

Ceny zmrzlin opět rostou

Letošní zmrzlinová sezóna se opět prodraží, a to jak u kopečkové zmrzliny v…

Černé olivy pod drobnohledem: barva, sůl a (ne)čekané železo 

Černé olivy, oblíbená součást mnoha pokrmů, skrývají za svou barvou a chutí…

Minerální vody pod lupou: jak vybrat tu správnou a nepřestřelit s bublinkami

Minerální voda může pitný režim zpestřit, ale při nesprávném výběru i ublížit.…

Další zajímavé recepty