| Autor: | neznámý |
| Datum přidání | 05.05.2012 |
| Druh receptu | Oběd, Večeře |
| Doba přípravy surovin: |
neuvedena |
| Doba vaření: | neuvedena |
| Počet porcí: | 2 ks |
| Přibližná cena: | neuvedena |
| Chuť: | nehodnoceno |
| Cena: | nehodnoceno |
| Obtížnost: | nehodnoceno |
|
Přidat vlastní foto
|
|
Madeta Jihočeské máslo
Obsah tuku: 82%
Tradiční české máslo
Máslo
Sůl s jodem Tesco Value
Jedlá sůl s jodem vakuová
Milkin Čerstvé mléko plnotučné
Čerstvé mléko plnotučné, vysoce pasterované. Obsah tuku 3,5%.
10 čerstvých vajec
Vejce nosnic v klecích. I. třída jakosti - vejce čerstvá A.
6 čerstvých vajec
Čerstvé vejce nosnic v klecích. Jakostní třída: I. třída jakosti -…
Jako první si pařené jáhly uvaříme úplně doměkka. Hotové nasypu do horkého trochu oslazeného mléka a nechám uvařit na kaši, potom je nechám zchladnout, promíchám, přidám špetku kari koření a osolím. Mezitím si smíchám máslo, žloutky (zvlášť od bílků), vyšlehám a vmíchám do studené kaše z jáhel, ze zbylých bílků ušlehám sníh a lehce vmíchám. Zapékací misku si vymažu tukem a vysypu strouhankou nebo lépe kukuřičnou moukou, dám směs a peču při 180°C asi půl hodinky, potom vypnu a jen nechám dojít, po vyklopení posypeme pažitkou.Já podával se seitanem a s rajčatovým pyré, ale můžete zvolit i jiné maso apod.
Přidat komentář