| Autor: | neznámý |
| Datum přidání | 04.02.2014 |
| Druh receptu | Oběd, Večeře |
| Doba přípravy surovin: |
30 min |
| Doba vaření: | 30 min |
| Počet porcí: | 6 ks |
| Přibližná cena: | neuvedena |
| Chuť: | nehodnoceno |
| Cena: | nehodnoceno |
| Obtížnost: | nehodnoceno |
|
Přidat vlastní foto
|
|
Přes noc namočíme cizrnu. V hrnci rozpálíme sezamový olej a nadrobno pokrájenou cibulku necháme zesklovatět. Očištěnou mrkev nastrouháme na hrubém struhadle a přidáme k cibulce. Chvíli společně restujeme. Poté přidáme třtinový cukr a necháme ho lehce zkaramelizovat. Dále poprášíme paprikou a mícháme na odstaveném ohni, dokud nám nepovolí barvu. V této chvíli přidáme drcený kmín, zcezenou cizrnu, zalijeme vodou a přivedeme k varu. Mezitím si v hrníčku promícháme rýžovou mouku s vodou a hlívu pokrájíme na malé kousky. Jakmile je cizrna téměř měkká, vlijeme záklechtku a osolíme. Za občasného míchání dovaříme. Sušenou majoránku promneme mezi prsty, aby se rozvoněla. Jakmile vypneme vařič ochutíme majoránkou a popřípadě dosolíme.
Přidat komentář