Nakupujte fér potraviny
bez éček s naší aplikací
>
>
>
Více informací

Rýže s tuňákem na provensálských bylinkách
Autor: neznámý
Datum přidání 27.03.2011
Druh receptu Oběd, Večeře
 
Doba přípravy
surovin:
5 min
Doba vaření: 25 min
Počet porcí: 3 ks
Přibližná cena: neuvedena
Chuť:
Cena:
Obtížnost:
 
Přidat vlastní foto

Vhodné pro

Ingredience

  • 1 hrníček rýže
  • 2 hrníčky vody
  • 350g kukuřice
  • 300g  mražené zeleniny
  • 185g tuňáka ve vlastní šťávě 
  • 1 lžička muškátového oříšku
  • 1/2 lžička provensálského koření
  • 1 plátek másla
  • sůl

Pro tento recept doporučujeme potraviny

Výživové hodnoty

  Bílkoviny Sacharidy Tuky Energetická hodnota
1 porce 31,10 g 75,15 g 7,13 g 2 022,28 kJ (483 kcal)
celkově 93,31 g 225,46 g 21,38 g 6 066,85 kJ (1449 kcal)

Hodnoty jsou pouze orientační.

Postup přípravy

Rýži smícháme s provensálským kořením a zalijeme vodou. Vaříme na mírném ohni doměkka. Na pánvi rozpustíme máslo, nasypeme zeleninu a za občasného míchání dusíme pod pokličkou doměkka. Na závěr přidáme tuňáka, okořeníme a ještě chvíli tepelně opracujeme. Nejprve naservírujeme na talíř rýži, doprostřed dáme směs z pánve a můžeme podávat. 

Tipy na vylepšení

Pro vylepšení vzhledu můžeme posypat sušenou nebo čerstvou kudrnatou petrželkou. 


Přidat komentář

Hodnoťte hvězdičkami. 5 * = výborný
Chuť Cena Obtížnost

Užívatelské komentáře

anonymní uživatel | 7.10.2018 - 13:47
Chuť:
Cena:
Obtížnost:

Toto jidlo jsem si oblibili pro jeho jednoduchost a rychlost.

sharunka03 | 18.05.2016 - 11:44
Chuť:
Cena:
Obtížnost:

Moc dobré to bylo. Když se smíchá rýže s tím ostatním, máte rizoto :-D Tak jsem to tak udělala, recept fajn, jen teda mi tam právě chyběl nějaký sos nebo omáčka,tak jsme to teda smíchala dohromady, posypala sýrem a dala k tomu červenou řepu. Rizoto, jak vyšité a zase jiné, takové rybí. Určitě zas někdy udělám.

kattusskka | 29.06.2015 - 12:32
Chuť:
Cena:
Obtížnost:

výborné a rychlé :)

Linda | 2.06.2014 - 19:20
Chuť:
Cena:
Obtížnost:

janicka-ovecka@ | 27.03.2011 - 12:26
Chuť:
Cena:
Obtížnost:

Vynikající

Nejnovější články

A DOST! Měníme věci k lepšímu

Cílem pořadu A DOST!, který se vysílá už devátým rokem je měnit věci k lepšímu.…

Biopotravina roku 2020

I letos se zúčastníme hodnocení a volby BIOPOTRAVINY roku. Nejprve je ale…

Trvanlivé nebo čerstvé?

Mezi nejprodávanější mléko patří to polotučné. Vede však jeho trvanlivá či…

Další zajímavé recepty