Nakupujte fér potraviny
bez éček s naší aplikací
>
>
>
Více informací

Letní rýžový salát
Autor: neznámý
Datum přidání 23.07.2011
Druh receptu Oběd, Snídaně, Večeře
 
Doba přípravy
surovin:
20 min
Doba vaření: 35 min
Počet porcí: 4 ks
Přibližná cena: neuvedena
Chuť: nehodnoceno
Cena: nehodnoceno
Obtížnost: nehodnoceno
 
Přidat vlastní foto

Vhodné pro

Ingredience

  • 200 g rýže
  • 100 g hroznového vína
  • 100 g banánu
  • 100 g jablka
  • 1 lžíce másla
  • 4 lžíce medu
  • špetka soli

Pro tento recept doporučujeme potraviny

Výživové hodnoty

  Bílkoviny Sacharidy Tuky Energetická hodnota
1 porce 4,12 g 55,68 g 2,74 g 1 107,35 kJ (264 kcal)
celkově 16,49 g 222,70 g 10,97 g 4 429,40 kJ (1058 kcal)

Hodnoty jsou pouze orientační.

Postup přípravy

Rozehřejeme si lžičku másla a okapanou a propláchnutou rýži orestujeme za stálého míchání. Zalijeme vodou, osolíme a zakryjeme pokličkou. Dusíme do měkka a ještě do horké rýže, kdy máme v hrnci ještě vodu dáme med, zamícháme a necháme ho rozpustit. Dále si nachystáme ovoce. Hroznové víno, banán a jablko nakrájíme na kostičky. Kdo chce, tak na plátky a všechno ovoce promícháme. Rýži smícháme s ovocem a případně po ochutnání ještě dosladíme medem. Necháme v chladu uležet a podáváme.


Přidat komentář

Hodnoťte hvězdičkami. 5 * = výborný
Chuť Cena Obtížnost

Užívatelské komentáře

Nebyly nalezeny žádné komentáře k receptu.

Nejnovější články

Nutrivigilance – zpráva za rok 2023

NUTRIVIGILANCE - zdravotní bdělost nad potravinami- souhrnná zpráva za rok 2023.

Test quinoy 2024

Ačkoliv je quinoa jedna z nejstarších plodin světa, Evropa ji objevila teprve…

Legionella: Tichý zabiják vody

I přes velmi přísné vyhlášky a limity může dojít ke kontaminaci vody.…

Další zajímavé recepty