Nakupujte fér potraviny
bez éček s naší aplikací
>
>
>
Více informací

Zapečené těstoviny
Autor: Snow.angell@
Datum přidání 08.03.2011
Druh receptu Oběd, Večeře
 
Doba přípravy
surovin:
15 min
Doba vaření: 20 min
Počet porcí: 6 ks
Přibližná cena: neuvedena
Chuť:
Cena:
Obtížnost:
 
Přidat vlastní foto

Vhodné pro

Ingredience

  • 400 g bezvaječných těstovin
  • 1 cibule
  • 200 g cherry rajčátek
  • 2 vejce
  • 2 PL čerstvé bazalky
  • špetka pepře
  • 2 PL oleje
  • 300 g brokolice 
  • 2 kelímky bílého jogurtu
  • 100 g mozzarelly
  • kousek másla
  • sůl

 

Pro tento recept doporučujeme potraviny

Výživové hodnoty

  Bílkoviny Sacharidy Tuky Energetická hodnota
1 porce 16,54 g 59,92 g 14,26 g 1 826,23 kJ (436 kcal)
celkově 99,22 g 359,52 g 85,55 g 10 957,40 kJ (2617 kcal)

Hodnoty jsou pouze orientační.

Postup přípravy

Troubu rozehřejeme na teplotu 190°C. Těstoviny uvaříme dle návodu. Na pánvi orestujeme cibulku nakrájenou na kostičky (měla by lehce zhnědnout). K cibulce přidáme na malé růžičky nakrájenou brokolici a restujeme dalších pět minut. Přidáme na kousky rozkrájená rajčata a ještě asi 3 minuty dusíme. Jogurty prošleháme s vejci a do směsi vmícháme nastrouhanou mozzarelu a bazalku. Vzniklou omáčku spojíme s orestovanou zeleninou a okapanými těstovinami. Osolíme a opepříme. Zapékací misku vymažeme máslem a těstoviny se zeleninou do ní rozprostřeme. Zapékáme asi 20 minut.


Přidat komentář

Hodnoťte hvězdičkami. 5 * = výborný
Chuť Cena Obtížnost

Užívatelské komentáře

dusan666nasud | 3.11.2013 - 21:28
Chuť:
Cena:
Obtížnost:

KokosxD | 8.03.2011 - 05:26
Chuť:
Cena:
Obtížnost:

Nejnovější články

Kontaminace čerstvého mléka!

Riziko z potravin Mikrobiální kontaminace čerstvého mléka baleného do PET lahví…

Pozitivní zprávy

Chceme lidi naučit nakupovat vždy ty nejkvalitnější potraviny...hlavní moto…

Jak podpořit dětskou soustředěnost?

Se začátkem nového školního roku si děti zase museli zvyknout na pravidelný…

Další zajímavé recepty