Nakupujte fér potraviny
bez éček s naší aplikací
>
>
>
Více informací

Kuskus s pórkem, žampióny a tuňákem
Autor: neznámý
Datum přidání 24.12.2012
Druh receptu Oběd, Večeře
 
Doba přípravy
surovin:
10 min
Doba vaření: 25 min
Počet porcí: 4 ks
Přibližná cena: neuvedena
Chuť: nehodnoceno
Cena: nehodnoceno
Obtížnost: nehodnoceno
 
Přidat vlastní foto

Vhodné pro

Ingredience

  • 350 g zeleniny (brokolice, kukuřice, hrách)
  • 250 g kuskusu
  • 200 g tuňáka (konzerva)
  • 4 žampióny
  • 4 stroužky českého česneku
  • 1 pórek
  • 1 jarní cibulka
  • sojová omáčka shoyu
  • himalájská sůl

Pro tento recept doporučujeme potraviny

Výživové hodnoty

  Bílkoviny Sacharidy Tuky Energetická hodnota
1 porce 24,14 g 41,85 g 4,19 g 1 269,18 kJ (303 kcal)
celkově 96,57 g 167,38 g 16,76 g 5 076,72 kJ (1212 kcal)

Hodnoty jsou pouze orientační.

Postup přípravy

Důkladně omytý pórek a jarní cibulku nakrájíme na malé proužky nebo na kolečka a vložíme na pánev spolu se solí. Pokrájené a očištěné žampióny přihodíme do pánve, podlijeme mírně vodou a dusíme. Zhruba po dvou minutách přidáme zeleninu. Vaříme společně do změknutí. Česnek oloupeme a nasekáme na jemno. Na závěr ke směsi vmícháme kuskus, tuňáka, česnek a dosolíme shoyu omáčkou. Zalijeme horkou vodou a necháme odstát zhruba 10 minut. Můžeme podávat, jakmile nám kuskus změkne. 


Přidat komentář

Hodnoťte hvězdičkami. 5 * = výborný
Chuť Cena Obtížnost

Užívatelské komentáře

Nebyly nalezeny žádné komentáře k receptu.

Nejnovější články

Jsou glykoalkaloidy v bramborách zdravotní riziko?

ESFA (evropský úřad pro bezpečnost potravin) zhodnotil zdravotní rizika, která…

Výběr čerstvého ovoce a zeleniny po cel

Výběr čerstvého ovoce a zeleniny po celý rok je pro nás již samozřejmostí, jak…

Sezónní ovoce a zelenina - měsíc září

V obchodech je celoročně k dostání široký sortiment ovoce a zeleniny. Přesto…

Další zajímavé recepty