Nakupujte fér potraviny
bez éček s naší aplikací
>
>
>
Více informací

Banánová bábovka
Autor: neznámý
Datum přidání 05.02.2012
Druh receptu Zákusek
 
Doba přípravy
surovin:
10 min
Doba vaření: 60 min
Počet porcí: 10 ks
Přibližná cena: neuvedena
Chuť: nehodnoceno
Cena: nehodnoceno
Obtížnost: nehodnoceno
 
Přidat vlastní foto

Vhodné pro

Ingredience

  • 2 hrníčky špaldové mouky
  • 3/4 hrníčku třtinového cukru
  • 1/2 hrníčku grahamové mouky
  • 10 lžic olivového oleje
  • 1 vejce
  • 1 kypřící prášek
  • 1 banán
  • voda
  • máslo na vymazání formy

Pro tento recept doporučujeme potraviny

Výživové hodnoty

  Bílkoviny Sacharidy Tuky Energetická hodnota
1 porce 7,40 g 67,18 g 12,03 g 1 705,35 kJ (407 kcal)
celkově 73,98 g 671,81 g 120,34 g 17 053,46 kJ (4073 kcal)

Hodnoty jsou pouze orientační.

Postup přípravy

Všechny sypké suroviny nasypeme do robotu a přidáme na kolečka pokrájený banán. Během míchání přiléváme vodu. Metla, která nám míchá těsto, jednotlivé kousky banánu hezky rozmělní. Těsto by nemělo být ani husté a ani řídké - ze lžíce musí pomalu stékat. Pokud jsme nalili příliš vody, zahustíme ještě moukou. Těsto vylijeme do máslem vymazané a moukou vysypané formy. Pečeme v předehřáté troubě na 190 stupňů asi hodinu. Záleží na typu formy. Na vrch bábovky při pečení položíme pečící papír, aby se nám nepřipalovala z vrchu a těsto se upeklo i uprostřed. Uvedené množství je na 1 bábovku.


Přidat komentář

Hodnoťte hvězdičkami. 5 * = výborný
Chuť Cena Obtížnost

Užívatelské komentáře

Nebyly nalezeny žádné komentáře k receptu.

Nejnovější články

Nutrivigilance – zpráva za rok 2023

NUTRIVIGILANCE - zdravotní bdělost nad potravinami- souhrnná zpráva za rok 2023.

Test quinoy 2024

Ačkoliv je quinoa jedna z nejstarších plodin světa, Evropa ji objevila teprve…

Legionella: Tichý zabiják vody

I přes velmi přísné vyhlášky a limity může dojít ke kontaminaci vody.…

Další zajímavé recepty