Nakupujte fér potraviny
bez éček s naší aplikací
>
>
>
Více informací

Kukuřičný moučník švestkový s medem sypaný mandlemi
Autor: neznámý
Datum přidání 06.09.2012
Druh receptu Zákusek
 
Doba přípravy
surovin:
20 min
Doba vaření: 35 min
Počet porcí: 8 ks
Přibližná cena: neuvedena
Chuť:
Cena:
Obtížnost:
 
Přidat vlastní foto

Vhodné pro

Ingredience

  • 2 lžíce medu
  • 2 hrníčku kukuřičné mouky
  • 1 hrníček špaldové mouky
  • 1/2 hrníčku olivového oleje
  • 1/2 hrníčku třtinového cukru
  • 1 hrníček cca vody
  • 1 vejce
  • 1 kypřící prášek (bez fosfátů)
  • švestky (čerstvé, kompotované)
  • mandlové vločky na posypání
  • máslo na vymazání

Pro tento recept doporučujeme potraviny

Postup přípravy

Švestky omyjeme, přepůlíme a vypeckujeme. Do robotu s metlou nasypeme všechny sypké suroviny, přidáme med, vejce a olivový olej. Během mixování pomalu přiléváme vodu. Středně řídké a vyšlehané těsto přelijeme do máslem vymazané a moukou vysypané formy. Rovnoměrně poskládáme půlky švestek a posypeme mandlovými vločkami. Pečeme v předehřáté troubě na 200 stupňů asi 35 minut. Záleží na tipu formy. 


Přidat komentář

Hodnoťte hvězdičkami. 5 * = výborný
Chuť Cena Obtížnost

Užívatelské komentáře

Sharunka003 | 14.08.2020 - 10:28
Chuť:
Cena:
Obtížnost:

Tak jsem vyzkoušela taky tento recept. Chuťově dobrý. neměla jsem med, tak nevím, jestli je to tím, místo toho jsme dala aspoň dvě lžíce rumu. A vše jinak podle receptu a buchta se teda po upečení rozpadá. Jinak to ale ničemu nevadí, jen, že nedrží pohromadě. Místo mandlí jsem vršek posypala mletými vlašskými ořechy :-)

karča | 6.09.2012 - 12:56
Chuť:
Cena:
Obtížnost:

Dělala jsem s boůvkami a malinami a dobrý.

Nejnovější články

Speciální daň na slazené nápoje?

Už jste slyšeli o dani na cukr, sůl či tuk? myslíte si, že by to mohl být…

Jaká je nejzdravější strava?

Není univerzální zdravá dieta! Ano jsou univerzální živiny, ale jejich…

BIO potravina roku 2024

PRO-BIO Svaz ekologických zemědělců vyhlašuje soutěž Nejlepší biopotravina roku…

Další zajímavé recepty