Nakupujte fér potraviny
bez éček s naší aplikací
>
>
>
Více informací

Perník sypaný mandlovými vločkami
Autor: neznámý
Datum přidání 06.08.2011
Druh receptu Snídaně, Svačina, Zákusek
 
Doba přípravy
surovin:
10 min
Doba vaření: 35 min
Počet porcí: 10 ks
Přibližná cena: neuvedena
Chuť: nehodnoceno
Cena: nehodnoceno
Obtížnost: nehodnoceno
 
Přidat vlastní foto

Vhodné pro

Ingredience

  • 2 hrníčky špaldové mouky
  • 1 hrníček polohrubé mouky 
  • ½ hrníčku třtinového cukru
  • 1 ½ hrníčku vody
  • ½ hrnku olivového oleje
  • 2 vejce
  • 1 kypřící prášek do perníku
 
citronová poleva:
  • 1 šťáva z citrónu
  • 1 lžíce třtinového cukru
 

Pro tento recept doporučujeme potraviny

Výživové hodnoty

  Bílkoviny Sacharidy Tuky Energetická hodnota
1 porce 8,27 g 70,31 g 14,99 g 1 886,88 kJ (451 kcal)
celkově 82,65 g 703,12 g 149,90 g 18 868,82 kJ (4507 kcal)

Hodnoty jsou pouze orientační.

Postup přípravy

Všechny suroviny důkladně smícháme a nalijeme na máslem vymazaný a moukou vysypaný plech. Pečeme na 180° stupňů asi 35 minut. Po vychladnutí perník podélně rozřízneme a vnitřek potřeme rybízovou marmeládou. Vrch perníku lehce potřeme citrónovou polevou - tu získáme smícháním citrónové šťávy a třtinového cukru - a hned posypeme mandlovými vločkami. 


Přidat komentář

Hodnoťte hvězdičkami. 5 * = výborný
Chuť Cena Obtížnost

Užívatelské komentáře

Nebyly nalezeny žádné komentáře k receptu.

Nejnovější články

Jak jsme na tom s jódem?

V březnu se uskutečnil den JODu a při této příležitosti uspořádal SZU…

Nutrivigilance – zpráva za rok 2023

NUTRIVIGILANCE - zdravotní bdělost nad potravinami- souhrnná zpráva za rok 2023.

Test quinoy 2024

Ačkoliv je quinoa jedna z nejstarších plodin světa, Evropa ji objevila teprve…

Další zajímavé recepty