Nakupujte fér potraviny
bez éček s naší aplikací
>
>
>
Více informací

Mrkvovo-ořechový dort
Autor: neznámý
Datum přidání 27.12.2011
Druh receptu Svačina, Zákusek
 
Doba přípravy
surovin:
30 min
Doba vaření: 60 min
Počet porcí: 10 ks
Přibližná cena: neuvedena
Chuť:
Cena:
Obtížnost:
 
Přidat vlastní foto

Vhodné pro

Ingredience

  • 450g nastrouhané mrkve
  • 280g špaldové hladké mouky
  • 120g vlašských ořechů
  • 100g třtinového cukru
  • 40g hořké kvalitní čokolády
  • 100ml olivového oleje
  • 120ml vody
  • 3 vejce
  • 1 lžička vanilkového prášku
  • 2 lžičky prášku do pečiva
  • 2 lžičky mleté skořice
  • špetka soli

Pro tento recept doporučujeme potraviny

Výživové hodnoty

  Bílkoviny Sacharidy Tuky Energetická hodnota
1 porce 7,36 g 39,73 g 20,70 g 1 562,65 kJ (373 kcal)
celkově 73,58 g 397,27 g 206,95 g 15 626,50 kJ (3732 kcal)

Hodnoty jsou pouze orientační.

Postup přípravy

Nejdříve si připravíme dortovou formu, vymažeme máslem a vysypeme moukou. Dále si očistíme mrkev a nastrouháme na jemném struhadle. Též nastrouháme i čokoládu. Vlašské oříšky nasekáme nadrobno a dáme stranou. Do misky si rozklepneme vejce, přidáme olej a ušleháme s cukrem a vanilkovým práškem. Ostatní sypké směsi si smícháme v jiné misce a postupně je zašleháváme do tekuté vaječné směsi. Potom zlehka už ručně vařečkou vmícháme mrkev, oříšky a čokoládu. Důkladně promíchané těsto vlijeme do formy a pečeme přibližně hodinu. 


Přidat komentář

Hodnoťte hvězdičkami. 5 * = výborný
Chuť Cena Obtížnost

Užívatelské komentáře

Kájina | 27.12.2011 - 08:13
Chuť:
Cena:
Obtížnost:

Dort už máme na stole. Je výborný, vláčný. Díky za recept.

Nejnovější články

Je libo brouk nebo červík?

Hmyz jako jídlo budoucnosti? Ne, už teď je možné ho zařadit do svých jídelníčků!

Rostlinné nebo živočišné?

Zájem konzumentů o tzv. rostlinné alternativy mléka, mléčných výrobků, ale i…

Varné typy brambor

Blíží se nám Vánoce a bramborové saláty. jaké typy brambor použít aby se nám…

Další zajímavé recepty