Nakupujte fér potraviny
bez éček s naší aplikací
>
>
>
Více informací

Brambory s opečenou mrkví
Autor: neznámý
Datum přidání 14.07.2010
Druh receptu Oběd, Večeře
 
Doba přípravy
surovin:
10 min
Doba vaření: 30 min
Počet porcí: 3 ks
Přibližná cena: neuvedena
Chuť:
Cena:
Obtížnost:
 
Přidat vlastní foto

Vhodné pro

Ingredience

  • 1 kg brambor
  • 6 ks mrkve
  • 3 lžíce pohankové krupice
  • 1 ks pórku
  • 1 lžička másla
  • 1 lžička kmínu
  • sůl

Pro tento recept doporučujeme potraviny

Výživové hodnoty

  Bílkoviny Sacharidy Tuky Energetická hodnota
1 porce 10,22 g 68,95 g 2,30 g 1 569,87 kJ (375 kcal)
celkově 30,67 g 206,85 g 6,91 g 4 709,60 kJ (1125 kcal)

Hodnoty jsou pouze orientační.

Postup přípravy

Brambory oloupeme, nakrájíme na kostičky a vaříme v osolené vodě s kmínem. Pórek omyjeme, nakrájíme na kolečka a osmahneme na másle. Mrkev očistíme, nastrouháme na hrubém struhadle, přidáme k pórku a zaprášíme pohankovou krupicí. Mrkev s pórkem restujeme pár minut na prudkém ohni, přisypeme uvařené brambory, promícháme a můžeme podávat.  


Přidat komentář

Hodnoťte hvězdičkami. 5 * = výborný
Chuť Cena Obtížnost

Užívatelské komentáře

zuzanaspetlova@ | 14.07.2010 - 15:53
Chuť:
Cena:
Obtížnost:

Velice jsem si pochutnala, rychlé pro studenty ideální jídlo + já jsem si k tomu udělala i vepřové maso na přírodno = pecka, fakt dobrota

Nejnovější články

Nebojte se drůbežího masa a vajec!

Vysocepatogenní ptačí chřipka se sice šíří Evropou, ale kromě zdražování z…

Máte rádi utopence?

Domácí nebo kupované? Ať tak či tak, tak vždy záleží nejen na kvalitě uzeniny,…

Kontroly olivových olejů

Státní zemědělské a potravinářská inspekce (SZPI)kromě pravidelných kontrol…

Další zajímavé recepty