Nakupujte fér potraviny
bez éček s naší aplikací
>
>
>
Více informací

Kofty ze zeleného hrášku v kari omáčce
Autor: flybee
Datum přidání 27.12.2011
Druh receptu Oběd, Večeře
 
Doba přípravy
surovin:
45 min
Doba vaření: 30 min
Počet porcí: 4 ks
Přibližná cena: neuvedena
Chuť: nehodnoceno
Cena: nehodnoceno
Obtížnost: nehodnoceno
 
Přidat vlastní foto

Vhodné pro

Ingredience

  • 500 g zmrazeného zeleného hrášku
  • lžička máku
  • 2 lžíce hladké mouky
  • 2 cibule nakrájené nadrobno
  • 4 hřebíčky
  • trochu chilli koření
  • 1/2 lžičky mletého koriandru   a stejné množství mletého kmínu (nejlépe římského), kurkumy a směsi koření garam masala
  • 2 velká rajčata, jemně nakrájená nebo hrnek rajčatové pasty
  • 2 lžičky soli
  • olej na smažení

Pro tento recept doporučujeme potraviny

Postup přípravy

1. Cibuli smažte asi dvacet minut; občas ji promíchejte. Přisypte všechno koření a ještě minutu smažte. Poté přidejte rajčata nebo protlak a povařte, dokud omáčka nezhoustne. Vlijte do ní dva hrnky vody, omáčku rozmixujte a povařte tak dvě minuty, aby pěkně zhoustla. Pokud ji nechcete mixovat, ještě ji pomalu vařte asi deset minut – získá tak správně hustou konzistenci. 2. Rozmrazený hrášek rozmixujte, osolte a přidejte mouku i mák. Směs rozdělte na 12 kousků a ty vytvarujte tak, aby připomínaly vyšší karbanátky. 3. Rozehřejte olej a zelené kofty na něm pomalu a pečlivě po obou stranách osmažte. 4. Kofty podávejte s hustou omáčkou plnou koření a plackami čapátí; hodí se ale i rýže nebo brambory.


Přidat komentář

Hodnoťte hvězdičkami. 5 * = výborný
Chuť Cena Obtížnost

Užívatelské komentáře

Nebyly nalezeny žádné komentáře k receptu.

Nejnovější články

Nebojte se drůbežího masa a vajec!

Vysocepatogenní ptačí chřipka se sice šíří Evropou, ale kromě zdražování z…

Máte rádi utopence?

Domácí nebo kupované? Ať tak či tak, tak vždy záleží nejen na kvalitě uzeniny,…

Kontroly olivových olejů

Státní zemědělské a potravinářská inspekce (SZPI)kromě pravidelných kontrol…

Další zajímavé recepty