Autor: | Frodik |
Datum přidání | 08.09.2012 |
Druh receptu | Oběd, Večeře |
Doba přípravy surovin: |
neuvedena |
Doba vaření: | neuvedena |
Počet porcí: | 6 ks |
Přibližná cena: | neuvedena |
Chuť: | |
Cena: | |
Obtížnost: | |
Přidat vlastní foto
|
Omáčka:
Madeta Jihočeské máslo
Obsah tuku: 82%
Tradiční české máslo
Máslo
Sůl s jodem Tesco Value
Jedlá sůl s jodem vakuová
Zeleninový vývar Brodo vegetale
Nasekaná čerstvá zelenina s hustou konzistencí.
Zeleninový vývar
Čirý zeleninový vývar. Sterilováno.
Zeleninový vývar pálivý
Čirý zeleninový vývar. Sterilováno.
Hořčice IL Nutrimento
Hořčice, celá semena. Bezlepková.
Mustard American Style
Hořčice na americký způsob
10 čerstvých vajec
Vejce nosnic v klecích. I. třída jakosti - vejce čerstvá A.
6 čerstvých vajec
Čerstvé vejce nosnic v klecích. Jakostní třída: I. třída jakosti -…
Bílkoviny | Sacharidy | Tuky | Energetická hodnota | |
1 porce | 9,76 g | 68,48 g | 10,94 g | 1 791,14 kJ (428 kcal) |
celkově | 58,58 g | 410,91 g | 65,64 g | 10 746,82 kJ (2567 kcal) |
Hodnoty jsou pouze orientační.
Brambory uvaříme ve slupce a necháme vychladnout (vařím den předem). Brambory oloupeme a nastrouháme na jemno. Doprostřed nasypeme mouky, vločky, vejce, rozpuštěné máslo a sůl. Zpracované těsto rozdělíme na stejné dílky, z nich vyválíme válečky a nožem nakrájíme špalíčky. Vaříme ve vroucí a osolené vodě. Jakmile nám vyplavou, ještě krátce povaříme. Hotové vyjmeme cedníkem a necháme odkapat přebytečnou vodu. Z másla a mouky si vyrobíme zápražku. Máslo rozpustíme a poprášíme moukou. Zalijeme vývarem nebo vodou, osolíme a přivedeme k varu. Poté přidáme hořčici, mírně osladíme a doředíme smetanou. Špalíčky podáváme s natvrdo uvařeným vajíčkem a hořčicovou omáčkou.
Inspirovala jsem se částí receptu a udělala pouze pohankové špalíčky a byly naprosto luxusní, jemnější než klasické bramborové šišky. Hořčicovou omáčku určitě také brzy vyzkouším.
Výborný recept!! Trochu som musela improvizovať a miesto ovsenej smotany použiť sójový jogurt, ale výsledok stál za to. Sójový jogurt samotný nedoporučujem :)
Přidat komentář