Nakupujte fér potraviny
bez éček s naší aplikací
>
>
>
Více informací

Pohanka s cizrnou a obilnými plackami
Autor: neznámý
Datum přidání 01.08.2011
Druh receptu Oběd, Večeře
 
Doba přípravy
surovin:
30 min
Doba vaření: 50 min
Počet porcí: 3 ks
Přibližná cena: neuvedena
Chuť: nehodnoceno
Cena: nehodnoceno
Obtížnost: nehodnoceno
 
Přidat vlastní foto

Vhodné pro

Ingredience

  • 150g pohanky
  • 100g cizrny
  • 400g hlávkového zelí
  • 1 lžička oregana
  • 1 lžička česneku
  • sůl podle chuti
obilné placky:
  • 200g špaldové mouky
  • 2 lžíce lněných semínek
  • 1 lžička sladké papriky
  • voda
  • sůl podle chuti

Pro tento recept doporučujeme potraviny

Postup přípravy

Cizrnu si namočíme přes noc a vaříme samostatně v čerstvé vodě do měkka s oreganem pod pokličkou. Pohanku důkladně propereme a vaříme společně se zelím, které jsme důkladně omyli a nakrájeli na malé kousky. Uvařenou cizrnu vmícháme k pohance, podle chuti osolíme, přidáme prolisovaný česnek a společně ještě 2 minuty povaříme. Podáváme s obilnými plackami.Obě mouky smícháme v misce společně s kořením, přidáme lněná semínka a společně s vodou vypracujeme těsto. Vodu přiléváme pomalu, abychom nevytvořili příliš lepivé těsto. Mělo být mít spíše tužší.V případě, že by se nám podařilo uhníst těsto příliš řídké, přisypeme ještě mouku. Pomocí lžíce kousek těsta odkrojíme, vytvarujeme koule a ty potom rozválíme válečkem na pomoučněném vále. Placky můžeme péct buď na nepřilnavé pánvi nebo v troubě. Pečeme-li placky na pánvi otočíme je zhruba po 15 minutách a opečeme z druhé strany, v troubě placky otáčet nemusíme. 


Přidat komentář

Hodnoťte hvězdičkami. 5 * = výborný
Chuť Cena Obtížnost

Užívatelské komentáře

Nebyly nalezeny žádné komentáře k receptu.

Nejnovější články

Nebojte se drůbežího masa a vajec!

Vysocepatogenní ptačí chřipka se sice šíří Evropou, ale kromě zdražování z…

Givtí pomocník

Proměňte vaše každodenní nákupy na internetu v dobrý skutek. Vás to nic nestojí…

Máte rádi utopence?

Domácí nebo kupované? Ať tak či tak, tak vždy záleží nejen na kvalitě uzeniny,…

Další zajímavé recepty