Nakupujte fér potraviny
bez éček s naší aplikací
>
>
>
Více informací

Zapečená pohanka s kozím sýrem
Autor: neznámý
Datum přidání 06.09.2011
Druh receptu Oběd, Večeře
 
Doba přípravy
surovin:
10 min
Doba vaření: 20 min
Počet porcí: 3 ks
Přibližná cena: 70 Kč
Chuť: nehodnoceno
Cena: nehodnoceno
Obtížnost: nehodnoceno
 
Přidat vlastní foto

Vhodné pro

Ingredience

  • 200 g pohanky 
  • 100 g zakysané smetany 
  • 50 g čerstvého kozího sýra 
  • 1 malá cuketa
  • 1 stroužek česneku
  • sůl

Pro tento recept doporučujeme potraviny

Výživové hodnoty

  Bílkoviny Sacharidy Tuky Energetická hodnota
1 porce 10,47 g 44,69 g 8,35 g 1 344,74 kJ (321 kcal)
celkově 31,41 g 134,08 g 25,06 g 4 034,23 kJ (964 kcal)

Hodnoty jsou pouze orientační.

Postup přípravy

Předvaříme si pohanku - asi 4 minuty ve 300-400 ml vařící vody se špetkou soli. Vodu podle potřeby dolijeme tak, aby pohanka nezůstala úplně suchá. Mezitím předehřejeme troubu na 175°C. Omytou či oloupanou cuketu nakrájíme na kolečka a nastrouháme (nebo nadrolíme) kozí sýr. Sýr smícháme s malým stroužkem prolisovaného česneku a zakysanou smetanou. Jakmile je pohanka skoro měkká, přesypeme ji do menší zapékací misky a položíme na ni plátky cukety. Necháme 5-10 minut uležet (nejlépe přikryté). Poté na pohanku s cuketou vylijeme směs smetany se sýrem a necháme zapéct v troubě cca 5-7 minut do změknutí cukety.  

Tipy na vylepšení

Jelikož je směs stále sypká, můžeme podávat například na listu ledového salátu.


Přidat komentář

Hodnoťte hvězdičkami. 5 * = výborný
Chuť Cena Obtížnost

Užívatelské komentáře

Nebyly nalezeny žádné komentáře k receptu.

Nejnovější články

Jak jsme na tom s jódem?

V březnu se uskutečnil den JODu a při této příležitosti uspořádal SZU…

Nutrivigilance – zpráva za rok 2023

NUTRIVIGILANCE - zdravotní bdělost nad potravinami- souhrnná zpráva za rok 2023.

Test quinoy 2024

Ačkoliv je quinoa jedna z nejstarších plodin světa, Evropa ji objevila teprve…

Další zajímavé recepty