Nakupujte fér potraviny
bez éček s naší aplikací
>
>
>
Více informací

Hustá farmářská čočkovice
Autor: Svět zdraví
Datum přidání 17.10.2014
Druh receptu Oběd, Večeře
 
Doba přípravy
surovin:
10 min
Doba vaření: 50 min
Počet porcí: 4 ks
Přibližná cena: neuvedena
Chuť: nehodnoceno
Cena: nehodnoceno
Obtížnost: nehodnoceno
 
Přidat vlastní foto

Vhodné pro

Ingredience

  • 150 g zelené čočky
  • 150 g mrkve
  • 100 g řapíkatého celeru
  • hrst růžiček květáku
  • 1 cibule
  • 1 lžíce bujonu Würzl
  • 1 stroužek česneku
  • 1 lžička majoránky
  • 1 lžička tymiánu
  • 1 lžička drceného kmínu
  • 4 lžíce olivového oleje
  • 2 lžíce kukuřičné hladké mouky
  • 1 lžička mořské soli

Pro tento recept doporučujeme potraviny

Výživové hodnoty

  Bílkoviny Sacharidy Tuky Energetická hodnota
1 porce 11,56 g 30,04 g 10,55 g 1 067,92 kJ (255 kcal)
celkově 46,22 g 120,17 g 42,20 g 4 271,66 kJ (1020 kcal)

Hodnoty jsou pouze orientační.

Postup přípravy

Čočku namočíme na 2 – 5 hodin, propláchneme a vaříme 30 minut do měkka. Na oleji osmahneme na kostičky nakrájenou cibuli, přidáme na kostky nakrájenou mrkev, celer, bylinky a rozetřený česnek a krátce osmahneme. Zalijeme vodou, ochutíme Würzlem a krátce povaříme. Přidáme růžičky květáku, opět povaříme a nakonec vsypeme uvařenou čočku i s vodou, ve které se čočka vařila. Dle potřeby dochutíme a zahustíme kukuřičnou moukou rozmíchanou ve vodě. Krátce povaříme.

Příběh receptu

www.svet-zdravi.cz

Tipy na vylepšení

Polévku můžeme ochutit jablečným octem nebo přidat rostlinnou uzeninu.


Přidat komentář

Hodnoťte hvězdičkami. 5 * = výborný
Chuť Cena Obtížnost

Užívatelské komentáře

Nebyly nalezeny žádné komentáře k receptu.

Nejnovější články

dTest: Každá druhá vinná klobása v testu neuspěla

Vzhledem k oblíbenosti vinných klobás na vánočních stolech Čechů, přebíráme a…

Děkujeme vám, FÉROVÍ čtenáři!

Děkujeme za vaši přízeň! Pojďme se ohlédnout za největšími úspěchy roku 2025 –…

Poslední nákupy bez stresu

Ani nákup těsně před Štědrým dnem nemusí být noční můra. Klíčem je připravit se…

Další zajímavé recepty