Nakupujte fér potraviny
bez éček s naší aplikací
>
>
>
Více informací

Hustá farmářská čočkovice
Autor: Svět zdraví
Datum přidání 17.10.2014
Druh receptu Oběd, Večeře
 
Doba přípravy
surovin:
10 min
Doba vaření: 50 min
Počet porcí: 4 ks
Přibližná cena: neuvedena
Chuť: nehodnoceno
Cena: nehodnoceno
Obtížnost: nehodnoceno
 
Přidat vlastní foto

Vhodné pro

Ingredience

  • 150 g zelené čočky
  • 150 g mrkve
  • 100 g řapíkatého celeru
  • hrst růžiček květáku
  • 1 cibule
  • 1 lžíce bujonu Würzl
  • 1 stroužek česneku
  • 1 lžička majoránky
  • 1 lžička tymiánu
  • 1 lžička drceného kmínu
  • 4 lžíce olivového oleje
  • 2 lžíce kukuřičné hladké mouky
  • 1 lžička mořské soli

Pro tento recept doporučujeme potraviny

Výživové hodnoty

  Bílkoviny Sacharidy Tuky Energetická hodnota
1 porce 11,56 g 30,04 g 10,55 g 1 067,92 kJ (255 kcal)
celkově 46,22 g 120,17 g 42,20 g 4 271,66 kJ (1020 kcal)

Hodnoty jsou pouze orientační.

Postup přípravy

Čočku namočíme na 2 – 5 hodin, propláchneme a vaříme 30 minut do měkka. Na oleji osmahneme na kostičky nakrájenou cibuli, přidáme na kostky nakrájenou mrkev, celer, bylinky a rozetřený česnek a krátce osmahneme. Zalijeme vodou, ochutíme Würzlem a krátce povaříme. Přidáme růžičky květáku, opět povaříme a nakonec vsypeme uvařenou čočku i s vodou, ve které se čočka vařila. Dle potřeby dochutíme a zahustíme kukuřičnou moukou rozmíchanou ve vodě. Krátce povaříme.

Příběh receptu

www.svet-zdravi.cz

Tipy na vylepšení

Polévku můžeme ochutit jablečným octem nebo přidat rostlinnou uzeninu.


Přidat komentář

Hodnoťte hvězdičkami. 5 * = výborný
Chuť Cena Obtížnost

Užívatelské komentáře

Nebyly nalezeny žádné komentáře k receptu.

Nejnovější články

Nebojte se drůbežího masa a vajec!

Vysocepatogenní ptačí chřipka se sice šíří Evropou, ale kromě zdražování z…

Givtí pomocník

Proměňte vaše každodenní nákupy na internetu v dobrý skutek. Vás to nic nestojí…

Máte rádi utopence?

Domácí nebo kupované? Ať tak či tak, tak vždy záleží nejen na kvalitě uzeniny,…

Další zajímavé recepty