Nakupujte fér potraviny
bez éček s naší aplikací
>
>
>
Více informací

Bylinkové noky
Autor: Frodik
Datum přidání 26.05.2012
Druh receptu Příloha
 
Doba přípravy
surovin:
60 min
Doba vaření: 5 min
Počet porcí: 6 ks
Přibližná cena: neuvedena
Chuť: nehodnoceno
Cena: nehodnoceno
Obtížnost: nehodnoceno
 
Přidat vlastní foto

Vhodné pro

Ingredience

  • 400g vařených brambor
  • 100g  hrubé mouky
  • 100g špaldové mouky (podle potřeby i více)
  • 1 vejce
  • 40g mrkve
  • 1 hrst řapíkatého celeru
  • 1 hrst pažitky
  • 1/2 lžičky soli

Pro tento recept doporučujeme potraviny

Postup přípravy

Brambory uvaříme ve slupce. Vychladlé a oloupané brambory jemně nastrouháme, přidáme k nim jemně nastrouhanou mrkev a přidáme vejce. Dále si nasekáme bylinky, kdo má rád, může přidat více. Podle chuti můžete zvolit i jiné - petrželku, libeček nebo bazalku. Ještě než budeme hníst těsto osolíme a přidáme mouku. Středně tuhé těsto rozdělíme na stejné dílky, ze kterých vyválíme "hady". Dlouhé válečky pak nakrájíme na noky. Vaříme ve vroucí osolené vodě. Opatrně ode dna promícháme, aby se nám nepřilepily. Jakmile nám vyplavou což je téměř hned, povaříme ještě zhruba 4-5 minutek. Já podával se sýrovou omáčkou s tofu (smetana3 dcl, niva 60g, jiný výrazný sýr (ementál nebo parmezán 50g, sůl).


Přidat komentář

Hodnoťte hvězdičkami. 5 * = výborný
Chuť Cena Obtížnost

Užívatelské komentáře

Nebyly nalezeny žádné komentáře k receptu.

Nejnovější články

Eidam, levnější konkurence proteinovým tyčinkám

Na eidam se někdy nahlíží jako na laciný sýr vhodný pro vaření. Opravdu si…

Musí být mražené horší než čerstvé?

Při správném výběru a vhodné úpravě ovoce a zeleniny nemusí být vždy mražené…

Chutnali jsme hotovky...

Černé ovce testovaly hotovky a přizvaly nás...

Další zajímavé recepty