Nakupujte fér potraviny
bez éček s naší aplikací
>
>
>
Více informací

Bramborové placky
Autor: neznámý
Datum přidání 03.01.2012
Druh receptu Oběd, Svačina, Večeře
 
Doba přípravy
surovin:
50 min
Doba vaření: 20 min
Počet porcí: 5 ks
Přibližná cena: neuvedena
Chuť: nehodnoceno
Cena: nehodnoceno
Obtížnost: nehodnoceno
 
Přidat vlastní foto

Vhodné pro

Ingredience

  • 1 kg uvařených brambor ve slupce (nejlépe den předem)
  • asi 4 PL hladké špaldové mouky
  • vejce
  • sůl

Pro tento recept doporučujeme potraviny

Výživové hodnoty

  Bílkoviny Sacharidy Tuky Energetická hodnota
1 porce 7,00 g 40,47 g 1,60 g 954,24 kJ (228 kcal)
celkově 35,01 g 202,37 g 8,01 g 4 771,20 kJ (1140 kcal)

Hodnoty jsou pouze orientační.

Postup přípravy

Brambory i se slupkou důkladně omyjeme a uvaříme ve vodě doměkka. Vychladlé brambory oloupeme a nastrouháme na jemném struhadle. Podle chuti osolíme, doprostřed rozklepneme vejce a pomalu zaděláváme mouku, dokud se nám těsto nebude lepit. Těsto vyválíme do šišky a postupně odkrajujeme stejné díly. Z jednotlivých dílků potom vyválíme na pomoučněném vále placky, které vyskládáme na plech. Pečeme v předehřáté troubě asi 20 minut na 200 stupňů. Po 10 minutách placky otočíme necháme dopéct. Jestliže se nám placky po okrajích pálí, troubu zeslabíme. Naopak, pokud se nepečou zesílíme. Hotové placky můžeme lehce potřít máslem, anebo je jíst jen tak na sucho. 


Přidat komentář

Hodnoťte hvězdičkami. 5 * = výborný
Chuť Cena Obtížnost

Užívatelské komentáře

Nebyly nalezeny žádné komentáře k receptu.

Nejnovější články

Test tavených sýrů 2024

V roce 2023 uplynulo sto let od chvíle, kdy se u nás, přesněji řečeno ve…

Bezlepkové potraviny

Pro někoho je bezlepková strava jedinou možností, jak předcházet zdravotním…

Jsou takřka nezničitelné a škodí zdraví

Jde o syntetické látky známé jako perfluorované a polyfluorované alkylové…

Další zajímavé recepty