Nakupujte fér potraviny
bez éček s naší aplikací
>
>
>
Více informací

Brambory na finský způsob
Autor: neznámý
Datum přidání 25.06.2010
Druh receptu Oběd, Večeře
 
Doba přípravy
surovin:
10 min
Doba vaření: 60 min
Počet porcí: 6 ks
Přibližná cena: neuvedena
Chuť: nehodnoceno
Cena: nehodnoceno
Obtížnost: nehodnoceno
 
Přidat vlastní foto

Vhodné pro

Ingredience

  • 1 kg brambor
  •  ½ žitného chleba (může být i obyčejný)
  • 3 ks rajčat
  • 1 lžička kmínu
  • 1 lžička másla
  • 1 lžička himalájské soli
  • sýr

Pro tento recept doporučujeme potraviny

Výživové hodnoty

  Bílkoviny Sacharidy Tuky Energetická hodnota
1 porce 17,06 g 59,82 g 11,45 g 1 627,65 kJ (389 kcal)
celkově 102,39 g 358,95 g 68,73 g 9 765,90 kJ (2332 kcal)

Hodnoty jsou pouze orientační.

Postup přípravy

Brambory zbavíme slupek, nakrájíme na menší kostičky, osolíme, přidáme kmín a uvaříme do měkka. Na malé kostičky pokrájený chléb opečeme na másle dozlatova. Zapékací misku vymažeme máslem, nasypeme do ní uvařené brambory, opečený chleba a na kostičky pokrájená rajčata. Osolíme a dáme zapéct na 20- 30 minut do předehřáté trouby na 200 stupňů. Podáváme sypané sýrem.  


Přidat komentář

Hodnoťte hvězdičkami. 5 * = výborný
Chuť Cena Obtížnost

Užívatelské komentáře

Nebyly nalezeny žádné komentáře k receptu.

Nejnovější články

Jak jsme na tom s jódem?

V březnu se uskutečnil den JODu a při této příležitosti uspořádal SZU…

Nutrivigilance – zpráva za rok 2023

NUTRIVIGILANCE - zdravotní bdělost nad potravinami- souhrnná zpráva za rok 2023.

Test quinoy 2024

Ačkoliv je quinoa jedna z nejstarších plodin světa, Evropa ji objevila teprve…

Další zajímavé recepty