Nakupujte fér potraviny
bez éček s naší aplikací
>
>
>
Více informací

Celozrnná pizza s brokolicí a česnekem
Autor: neznámý
Datum přidání 30.10.2012
Druh receptu Oběd, Večeře
 
Doba přípravy
surovin:
30 min
Doba vaření: 30 min
Počet porcí: 8 ks
Přibližná cena: neuvedena
Chuť: nehodnoceno
Cena: nehodnoceno
Obtížnost: nehodnoceno
 
Přidat vlastní foto

Vhodné pro

Ingredience

  • 300g špaldové mouky hladké
  • 100g celozrnné mouky pšeničné
  • 1 lžíce olivového oleje za studena lisovaný
  • 12g droždí
  • 1/2 lžičky mořské soli
  • 1 lžička pizza koření (bez glutamanu)
  • vlažná voda

Náplň:

  • 120g cca rajčatového pyré
  • 100g sýru s bílou plísní na povrchu (nebo jin)
  • 5 růžiček brokolice
  • 1 cibule
  • 1 lžíce olivového oleje
  • 2 stroužky českého česneku

Pro tento recept doporučujeme potraviny

Postup přípravy

V misce smícháme obě mouky, olivový olej, sůl a koření. Doprostřed rozdrobíme droždí a přilijeme trochu vlažné vody. Opatrně mícháme dokud se droždí nerozpustí. Vypracujeme měkčí nelepivé těsto. Podle potřeby během zpracovávání postupně přiléváme vlažnou vodu. Těsto vyválíme do formy na pizzu, kterou jsme vyložili pečícím papírem nebo vymazali máslem a vysypali moukou. Těsto necháme asi 20 minut odpočnout při pokojové teplotě.Na olivovém oleji osmahneme cibulku, přidáme čtvrtky brokolicových růžiček, přidáme několik lžic vody a sůl, podusíme pod pokličkou asi 2 minuty. Poté vmícháme prolisovaný česnek. Pizzu potřeme rajčatovým pyré a posypeme brokolicovou směsí. Pečeme v předehřáté troubě na 200 stupňů asi půl hodiny. Zhruba po 25 minutách přidáme sýr a dopečeme.


Přidat komentář

Hodnoťte hvězdičkami. 5 * = výborný
Chuť Cena Obtížnost

Užívatelské komentáře

Nebyly nalezeny žádné komentáře k receptu.

Nejnovější články

Jak jsme na tom s jódem?

V březnu se uskutečnil den JODu a při této příležitosti uspořádal SZU…

Nutrivigilance – zpráva za rok 2023

NUTRIVIGILANCE - zdravotní bdělost nad potravinami- souhrnná zpráva za rok 2023.

Test quinoy 2024

Ačkoliv je quinoa jedna z nejstarších plodin světa, Evropa ji objevila teprve…

Další zajímavé recepty