Nakupujte fér potraviny
bez éček s naší aplikací
>
>
>
Více informací

Celozrnná pizza s fenyklem
Autor: neznámý
Datum přidání 08.04.2012
Druh receptu Oběd
 
Doba přípravy
surovin:
35 min
Doba vaření: 25 min
Počet porcí: 4 ks
Přibližná cena: neuvedena
Chuť:
Cena:
Obtížnost:
 
Přidat vlastní foto

Vhodné pro

Ingredience

Těsto:
  • 200 g celozrnné mouky
  • 200 g mouky žitné
  • 110 ml cca vlažné vody
  • 80 g kukuřičné mouky
  • 12 g droždí
  • 2 špetky třtinového cukru
  • 2 lžíce olivového oleje
  • 2 špetky soli
 
Náplň:
  • 1 fenykl - hlíza
  • 2-3 žampióny
  • 2 stroužky česneku
  • špetka soli
  • bazalka
  • 1 tenký plátek másla
  • 60 g tvrdého sýru
  • trochu rajčatového pyré (nebo kvalitní kečup)

Pro tento recept doporučujeme potraviny

Výživové hodnoty

  Bílkoviny Sacharidy Tuky Energetická hodnota
1 porce 18,15 g 90,25 g 12,81 g 2 244,72 kJ (536 kcal)
celkově 72,59 g 360,99 g 51,25 g 8 978,88 kJ (2144 kcal)

Hodnoty jsou pouze orientační.

Postup přípravy

Všechnu mouku, sůl a třtinový cukr smícháme. Uprostřed uděláme důlek, do kterého rozdrobíme droždí. Zalijeme trochou vlažné vody a necháme asi 5 minut odležet. Dále přidáme olivový olej, dolijeme zbytek vody a vytvoříme pizzové těsto. Plech vyložíme pečícím papírem a vyválíme pizzu s vyššími okraji. Těsto takto necháme alespoň 20 minut kynout v teplé místnosti. Mezitím si připravíme náplň. Na másle osmahneme na plátky pokrájené žampióny s fenyklem. Na závěr přidáme prolisovaný česnek, bazalku a špetku soli. Uvedené množství je na jednu středně velkou pizzu.


Přidat komentář

Hodnoťte hvězdičkami. 5 * = výborný
Chuť Cena Obtížnost

Užívatelské komentáře

sharunka03 | 13.01.2016 - 13:03
Chuť:
Cena:
Obtížnost:

Tak jsem dělala tento recept podruhé a opět nám chutnalo. Ovšem, zase mi něco chybělo :-D nenašla jsme kečup, tak jsem dala zbytek cherry rajčátek, ale žampiony byly a musím říct, že s těmi žampiony to bylo lepší. Budu dělat častěji. Líbí se mi, že to nemusí někde stranou dlouho kynout, ale té vody je opravdu potřeba více.

sharunka03 | 18.09.2015 - 22:43
Chuť:
Cena:
Obtížnost:

Zkoušela jsem fenykl poprvé v životě a popravdě, jsem se toho bála, jak mi to bude chutnat. Překvapivě to chutnalo, žampiony jsem sdělala už dřív, protože fenykl jsem pořád nemohla sehnat a když jsem ho sehnala, tak jsem zapomněla dokoupit žampiony, no tak jsem to ozvláštnila cibulí místo toho aspoň. Jinak mi teda nesedělo množství vody, musela jsem ještě přilévat, abych to dala do kupy, jinak bych z toho měla spíš drobenku. Jinak recept dobrý, ještě někdy vyzkouším.

TheIvushka | 8.04.2012 - 18:05
Chuť:
Cena:
Obtížnost:

Chuťově výborné těsto. Pro mne by stačilo ubrat pouze na množství. Záleží ovšem na velikosti pizzi, ale čím tenčí těsto, tím lépe :-)

Nejnovější články

Jak jsme na tom s jódem?

V březnu se uskutečnil den JODu a při této příležitosti uspořádal SZU…

Nutrivigilance – zpráva za rok 2023

NUTRIVIGILANCE - zdravotní bdělost nad potravinami- souhrnná zpráva za rok 2023.

Test quinoy 2024

Ačkoliv je quinoa jedna z nejstarších plodin světa, Evropa ji objevila teprve…

Další zajímavé recepty