Nakupujte fér potraviny
bez éček s naší aplikací
>
>
>
Více informací

Jáhlovo-bramborový salát
Autor: neznámý
Datum přidání 02.11.2012
Druh receptu Oběd, Večeře
 
Doba přípravy
surovin:
60 min
Doba vaření: 35 min
Počet porcí: 7 ks
Přibližná cena: neuvedena
Chuť:
Cena:
Obtížnost:
 
Přidat vlastní foto

Vhodné pro

Ingredience

  • 1 hrníček jáhel (+2 hrníčky vody)
  • 6 středně velkých brambor
  • 7 cca sterilovaných okurek
  • petrželka
  • 2 cibule
  • 2 lžíce slunečnicového oleje za studena lisovaný
  • tofunéze (nebo bílý jogurt s pomazánkovým máslem)
  • sůl

Pro tento recept doporučujeme potraviny

Postup přípravy

Důkladně omyté brambory od hlíny uvaříme ve slupce. Proprané jáhly, zalijeme jednou takovým množstvím horké vody a vaříme pod pokličkou na mírném ohni asi 10 minut. Poté vařič vypneme a necháme jáhly dojít. Na slunečnicovém oleji osmahneme cibulku. Všechny suroviny necháme vychladnout. Do mísy si nakrájíme na drobné kousky okurky a petrželku. Oloupané brambory protlačujeme přes kolečko s mřížkou po kostičkách. Jáhly a cibulku přidáme k bramborám. Osolíme a důkladně promícháme. Necháme odležet alespoň dvě hodiny. Těsně před podáváním vmícháme tofunézu. Kdo ji nemá rád, může použít bílý jogurt smíchaný s pomazánkovým máslem. 


Přidat komentář

Hodnoťte hvězdičkami. 5 * = výborný
Chuť Cena Obtížnost

Užívatelské komentáře

Dita | 2.11.2012 - 12:44
Chuť:
Cena:
Obtížnost:

Hledala jsem co uvařit z jáhel a nikdy by mě nenapadl, že by z nich mohl být tak vynikající salát. Myslím, že vím co budeme jíst i na Vánoce u stromečku.

Nejnovější články

Jak jsme na tom s jódem?

V březnu se uskutečnil den JODu a při této příležitosti uspořádal SZU…

Nutrivigilance – zpráva za rok 2023

NUTRIVIGILANCE - zdravotní bdělost nad potravinami- souhrnná zpráva za rok 2023.

Test quinoy 2024

Ačkoliv je quinoa jedna z nejstarších plodin světa, Evropa ji objevila teprve…

Další zajímavé recepty