Nakupujte fér potraviny
bez éček s naší aplikací
>
>
>
Více informací

Cibulová pizza
Autor: neznámý
Datum přidání 29.11.2012
Druh receptu Oběd, Svačina, Večeře
 
Doba přípravy
surovin:
40 min
Doba vaření: 25 min
Počet porcí: 10 ks
Přibližná cena: neuvedena
Chuť: nehodnoceno
Cena: nehodnoceno
Obtížnost: nehodnoceno
 
Přidat vlastní foto

Vhodné pro

Ingredience

Korpus:

  • 400 g špaldové mouky 
  • 250 ml vlažné vody (množství dle potřeby)
  • 7 g droždí
  • 3 lžíce olivového oleje 
  • provensálské koření
  • 3/4 lžičky himalájské soli

Náplň:

  • 50 g tvrdého sýru
  • 4 žampióny
  • 2 cibule
  • 1 jarní cibulka
  • 1 lžíce olivového oleje
  • rajčatový protlak s bylinkami (nebo rajčatové pyré)
  • sůl

Pro tento recept doporučujeme potraviny

Výživové hodnoty

  Bílkoviny Sacharidy Tuky Energetická hodnota
1 porce 7,39 g 35,21 g 6,65 g 919,38 kJ (220 kcal)
celkově 73,95 g 352,09 g 66,52 g 9 193,79 kJ (2196 kcal)

Hodnoty jsou pouze orientační.

Postup přípravy

Mouku smícháme s provensálským kořením, solí a olivovým olejem. Uprostřed vytvoříme důlek a nadrobíme do něho droždí. Částečně zalijeme vlažnou vodou a droždí rozpustíme. Vlijeme zbytek vody a zpracujeme v hladké těsto. Formu na pizzu vyložíme pečícím papírem nebo vymažeme máslem a vysypeme moukou. Těsto rozprostřeme do krajů a vytvoříme vyšší okraje. Těsto necháme na teplém místě asi 30 minut odpočinout. Mezitím si připravíme náplň. Na trošce olivového oleje osmahneme cibulky, přidáme plátky žampiónů, osolíme a krátce podusíme. Nastrouháme sýr. Pizzové těsto potřeme rajčatovým protlakem a rovnoměrně rozmístíme cibulovou směs. Pečeme v předehřáté troubě na 190°C asi 25 minut. Před koncem posypeme sýrem a necháme dopéct. 


Přidat komentář

Hodnoťte hvězdičkami. 5 * = výborný
Chuť Cena Obtížnost

Užívatelské komentáře

Nebyly nalezeny žádné komentáře k receptu.

Nejnovější články

Zahraniční test: Pražená mletá káva

Členové Německé spotřebitelské organizace Stiftung Warentest připravili jeden z…

Bezlaktózové neznamená méněcenné: Pravda o živinách

Stále více lidí sahá po bezlaktózových výrobcích, ať už kvůli intoleranci, nebo…

Test mražené pizzy 2025

Po mražené pizze sáhl snad každý, kdo byl nucen v časové tísni vytvořit…

Další zajímavé recepty