| Autor: | neznámý | 
| Datum přidání | 25.02.2013 | 
| Druh receptu | Oběd, Večeře | 
| Doba přípravy surovin: | neuvedena | 
| Doba vaření: | 30 min | 
| Počet porcí: | 4 ks | 
| Přibližná cena: | neuvedena | 
| Chuť: | nehodnoceno | 
| Cena: | nehodnoceno | 
| Obtížnost: | nehodnoceno | 
| Přidat vlastní foto | |
 
				 
				 
				 
				 
				 
		
								
									Sůl s jodem Tesco Value
								
								
								Jedlá sůl s jodem vakuová
							
								
									Zelená čočka Legumi
								
								
								Zelená čočka
							
								
									10 čerstvých vajec
								
								
								Vejce nosnic v klecích. I. třída jakosti - vejce čerstvá A.
							
								
									6 čerstvých vajec
								
								
								Čerstvé vejce nosnic v klecích. Jakostní třída: I. třída jakosti -…
							
Čočku namočíme a pak uvaříme dle návodu. Před dovařením ochutíme solí a rozemnutou majoránkou. Odebereme (kdo rád) 1 naběračku čočky stranou. Zbytek i s vodou rozmixujeme. Vrátíme do hrnce, přidáme nerozmixovanou čočku, rozkvedláme vejce. Kdo má alergii na bílek – stačí přidat jen žloutek. A kdo má alergii na žloutek, stačí přidat jen bílek.
Když nám zbude tak 1-2 porce čočky na kyselo od oběda, rozmixuju ji, dám ho hrnce a přidám dle potřeby vodu, sůl, majoránku, provařím, a pak přidám a rozkvedlám vejce. To pak je polévka hotová za 15min.
Na ozdobu a na chuť posypu na talíři opečeným na kolečka nakrájeným dětským párkem bez éček.
Přidat komentář