Nakupujte fér potraviny
bez éček s naší aplikací
>
>
>
Více informací

Domácí chleba s jogurtem
Autor: neznámý
Datum přidání 27.03.2013
Druh receptu Oběd, Snídaně, Svačina, Večeře
 
Doba přípravy
surovin:
15 min
Doba vaření: 45 min
Počet porcí: 10 ks
Přibližná cena: 30 Kč
Chuť: nehodnoceno
Cena: nehodnoceno
Obtížnost: nehodnoceno
 
Přidat vlastní foto

Vhodné pro

Ingredience

 

  • 250 g žitné chlebové mouky
  • 250 g pšeničné chlebové mouky
  • 250 ml vlažné vody
  • 25 g droždí (půl kostky nebo půl sáčku sušeného)
  • 3 velké polévkové lžíce bílého selského jogurtu
  • 1 lžička třtinového cukru na kvásek
  • 2 lžičky soli
  • 1 polévková lžíce octa
  • 2 polévkové lžíce oleje (nejlépe olivový)
  •  kmín dle chuti
  •  3 lžíce konopného loupaného semínka (nebo dle chuti i jiná - slunečnice, dýně)
  •  hrst vloček (špaldové, žitné, ovesné,...)
  •  3 lžíce lněného semínka

 

 

Pro tento recept doporučujeme potraviny

Výživové hodnoty

  Bílkoviny Sacharidy Tuky Energetická hodnota
1 porce 6,21 g 41,54 g 3,60 g 972,57 kJ (232 kcal)
celkově 62,10 g 415,38 g 35,96 g 9 725,67 kJ (2323 kcal)

Hodnoty jsou pouze orientační.

Postup přípravy

Založíme kvásek tak, že smícháme všechny suroviny, zaděláme těsto a necháme kynout na teplém místě. Těsto během kynutí nejméně 2x promícháme. Zpracujeme na bochník, dáme do pečící formy a necháme ještě nakynout tak do 2/3 formy. Před pečením potřeme vlažným osoleným mlékem nebo vodou. Můžeme posypat vločkama nebo semínky, ale pozor - při krájení opadávají. Pečeme cca 20 min na 180 °C horkým vzduchem a poté stáhneme na 160 a dalších 20-25 min dopékáme (pokud máme rádi vypečenější kůrku, můžeme chvilku déle). Po vytažení opět potřeme  ještě horký chléb vodou nebo mlékem. V plátěné utěrce vydrží celý týden a není kyselý.


Přidat komentář

Hodnoťte hvězdičkami. 5 * = výborný
Chuť Cena Obtížnost

Užívatelské komentáře

Nebyly nalezeny žádné komentáře k receptu.

Nejnovější články

Jak jsme na tom s jódem?

V březnu se uskutečnil den JODu a při této příležitosti uspořádal SZU…

Nutrivigilance – zpráva za rok 2023

NUTRIVIGILANCE - zdravotní bdělost nad potravinami- souhrnná zpráva za rok 2023.

Test quinoy 2024

Ačkoliv je quinoa jedna z nejstarších plodin světa, Evropa ji objevila teprve…

Další zajímavé recepty