| Autor: | neznámý | 
| Datum přidání | 27.03.2013 | 
| Druh receptu | Oběd, Snídaně, Svačina, Večeře | 
| Doba přípravy surovin: | 15 min | 
| Doba vaření: | 45 min | 
| Počet porcí: | 10 ks | 
| Přibližná cena: | 30 Kč | 
| Chuť: | nehodnoceno | 
| Cena: | nehodnoceno | 
| Obtížnost: | nehodnoceno | 
| Přidat vlastní foto | |
 
				 
				 
				 
				 
				 
		
								
									Kokosový cukr
								
								
								Kokosový cukr
							
								
									Bílý jogurt z Valašska
								
								
								mléčný produkt
							
								
									Jogurt bílý Boni
								
								
								Jogurt bílý
							
								
									Sůl s jodem Tesco Value
								
								
								Jedlá sůl s jodem vakuová
							
								
									Lněné semínko
								
								
								Olejnatá semena
							
| Bílkoviny | Sacharidy | Tuky | Energetická hodnota | |
| 1 porce | 6,21 g | 41,54 g | 3,60 g | 972,57 kJ (232 kcal) | 
| celkově | 62,10 g | 415,38 g | 35,96 g | 9 725,67 kJ (2323 kcal) | 
Hodnoty jsou pouze orientační.
Založíme kvásek tak, že smícháme všechny suroviny, zaděláme těsto a necháme kynout na teplém místě. Těsto během kynutí nejméně 2x promícháme. Zpracujeme na bochník, dáme do pečící formy a necháme ještě nakynout tak do 2/3 formy. Před pečením potřeme vlažným osoleným mlékem nebo vodou. Můžeme posypat vločkama nebo semínky, ale pozor - při krájení opadávají. Pečeme cca 20 min na 180 °C horkým vzduchem a poté stáhneme na 160 a dalších 20-25 min dopékáme (pokud máme rádi vypečenější kůrku, můžeme chvilku déle). Po vytažení opět potřeme ještě horký chléb vodou nebo mlékem. V plátěné utěrce vydrží celý týden a není kyselý.
Přidat komentář