Nakupujte fér potraviny
bez éček s naší aplikací
>
>
>
Více informací

Dušené brambory s bulgurem ala guláš
Autor: neznámý
Datum přidání 21.10.2011
Druh receptu Oběd, Večeře
 
Doba přípravy
surovin:
20 min
Doba vaření: 50 min
Počet porcí: 2 ks
Přibližná cena: neuvedena
Chuť: nehodnoceno
Cena: nehodnoceno
Obtížnost: nehodnoceno
 
Přidat vlastní foto

Vhodné pro

Ingredience

  • 400g pekingského zelí
  • 200g bílých fazolí
  • 150g pšeničného bulguru
  • 5 ks brambor
  • 0,5 lžičky grilovacího koření
  • 2 stroužky česneku
  • 2 lžíce kopru
  • 1 lžička tymiánu
  • 1 lžička shoyu omáčky
  • 1 zeleninový bujón
  • sůl podle chuti

Pro tento recept doporučujeme potraviny

Postup přípravy

Fazole namočíme ideálně přes noc, neučiníme tak, nevadí, jen se budou o dost déle vařit. Oškrabeme si brambory a omyté pokrájíme na kostičky a opět opláchneme, abychom redukovali škrob. Ve větším hrnci na másle osmahneme cibulku, poprášíme kořením, nesolíme a přidáme fazole. Hrnec naplníme vroucí vodou podle požadovaného množství a konzistence. V průběhu vaření můžete kdykoliv vodu přilít.Po 10 minutách přidáme do hrnce brambory a bulgur. Po dalších 5 minutách přidáme pekingské zelí pokrájené na kousky a zeleninový bujón. Během vaření občas promícháme a vše vaříme téměř do rozvaření. Jako poslední přidáme prolisovaný česnek, kopr a dochutíme kapkami shoyu omáčkou. Necháme odstát dvě minuty a můžeme podávat s opečeným žitným chlebem.


Přidat komentář

Hodnoťte hvězdičkami. 5 * = výborný
Chuť Cena Obtížnost

Užívatelské komentáře

Nebyly nalezeny žádné komentáře k receptu.

Nejnovější články

Nutrivigilance – zpráva za rok 2023

NUTRIVIGILANCE - zdravotní bdělost nad potravinami- souhrnná zpráva za rok 2023.

Test quinoy 2024

Ačkoliv je quinoa jedna z nejstarších plodin světa, Evropa ji objevila teprve…

Legionella: Tichý zabiják vody

I přes velmi přísné vyhlášky a limity může dojít ke kontaminaci vody.…

Další zajímavé recepty