Nakupujte fér potraviny
bez éček s naší aplikací
>
>
>
Více informací

Fazolové lusky se smetanou (bez mléka)
Autor: neznámý
Datum přidání 20.10.2012
Druh receptu Oběd, Večeře
 
Doba přípravy
surovin:
neuvedena
Doba vaření: neuvedena
Počet porcí: 5 ks
Přibližná cena: neuvedena
Chuť: nehodnoceno
Cena: nehodnoceno
Obtížnost: nehodnoceno
 
Přidat vlastní foto

Vhodné pro

Ingredience

  • 500g fazolových lusků
  • 250 ml ovesné smetany
  • 2-3 lžíce rýžové mouky
  • 4 lžíce cca třtinového cukru
  • 1 lžíce slunečnicového oleje za studena listovaný
  • 1 cibule
  • 1 citrón - šťáva
  • sůl
Příloha: vejce, tempeh uzený, brambory

Pro tento recept doporučujeme potraviny

Postup přípravy

Na oleji zesklovatíme cibulku, přidáme lusky a zalijeme horkou vodou. Osolíme, přidáme třtinový cukr a povaříme do změknutí. Mezitím si v hrníčku rozmícháme rýžovou mouku a vymačkáme šťávu z omytého citrónu. Jakmile jsou fazolky měkké zahustíme moukou a krátce za občasného míchání povaříme. Vařič vypneme, přilijeme ovesnou smetanu a citrónovou šťávu. Necháme chvíli odstát. Je-li potřeba podle chuti ještě případně dosladíme cukrem nebo okyselíme šťávou z citrónu. Podáváme s uvařenými brambory, tempehem a uvařeným vajíčkem na tvrdo. 


Přidat komentář

Hodnoťte hvězdičkami. 5 * = výborný
Chuť Cena Obtížnost

Užívatelské komentáře

Nebyly nalezeny žádné komentáře k receptu.

Nejnovější články

Zahraniční test: Pražená mletá káva

Členové Německé spotřebitelské organizace Stiftung Warentest připravili jeden z…

Bezlaktózové neznamená méněcenné: Pravda o živinách

Stále více lidí sahá po bezlaktózových výrobcích, ať už kvůli intoleranci, nebo…

Test mražené pizzy 2025

Po mražené pizze sáhl snad každý, kdo byl nucen v časové tísni vytvořit…

Další zajímavé recepty