Nakupujte fér potraviny
bez éček s naší aplikací
>
>
>
Více informací

Fazolové lusky se smetanou (bez mléka)
Autor: neznámý
Datum přidání 20.10.2012
Druh receptu Oběd, Večeře
 
Doba přípravy
surovin:
neuvedena
Doba vaření: neuvedena
Počet porcí: 5 ks
Přibližná cena: neuvedena
Chuť: nehodnoceno
Cena: nehodnoceno
Obtížnost: nehodnoceno
 
Přidat vlastní foto

Vhodné pro

Ingredience

  • 500g fazolových lusků
  • 250 ml ovesné smetany
  • 2-3 lžíce rýžové mouky
  • 4 lžíce cca třtinového cukru
  • 1 lžíce slunečnicového oleje za studena listovaný
  • 1 cibule
  • 1 citrón - šťáva
  • sůl
Příloha: vejce, tempeh uzený, brambory

Pro tento recept doporučujeme potraviny

Postup přípravy

Na oleji zesklovatíme cibulku, přidáme lusky a zalijeme horkou vodou. Osolíme, přidáme třtinový cukr a povaříme do změknutí. Mezitím si v hrníčku rozmícháme rýžovou mouku a vymačkáme šťávu z omytého citrónu. Jakmile jsou fazolky měkké zahustíme moukou a krátce za občasného míchání povaříme. Vařič vypneme, přilijeme ovesnou smetanu a citrónovou šťávu. Necháme chvíli odstát. Je-li potřeba podle chuti ještě případně dosladíme cukrem nebo okyselíme šťávou z citrónu. Podáváme s uvařenými brambory, tempehem a uvařeným vajíčkem na tvrdo. 


Přidat komentář

Hodnoťte hvězdičkami. 5 * = výborný
Chuť Cena Obtížnost

Užívatelské komentáře

Nebyly nalezeny žádné komentáře k receptu.

Nejnovější články

Jak jsme na tom s jódem?

V březnu se uskutečnil den JODu a při této příležitosti uspořádal SZU…

Nutrivigilance – zpráva za rok 2023

NUTRIVIGILANCE - zdravotní bdělost nad potravinami- souhrnná zpráva za rok 2023.

Test quinoy 2024

Ačkoliv je quinoa jedna z nejstarších plodin světa, Evropa ji objevila teprve…

Další zajímavé recepty