| Autor: | neznámý | 
| Datum přidání | 14.04.2011 | 
| Druh receptu | Oběd, Večeře | 
| Doba přípravy surovin:  | 
					20 min | 
| Doba vaření: | 50 min | 
| Počet porcí: | 4 ks | 
| Přibližná cena: | neuvedena | 
| Chuť: | |
| Cena: | |
| Obtížnost: | |
| 
						
							 Přidat vlastní foto 
						
					 | 
				|
			
				
				
				
				
		
								
									Madeta Jihočeské máslo
								
								
								Obsah tuku: 82%
							
								
									Tradiční české máslo
								
								
								Máslo
							
								
									Sůl s jodem Tesco Value
								
								
								Jedlá sůl s jodem vakuová
							
V hluboké pánvi na másle zpěníme cibulku, přisypeme nahrubo nastrouhaný a očištěný celer, zalijeme trochou vody a podusíme pod pokličkou. Hlívu nakrájíme na kousky a po chvíli přidáme k celerové směsi. Ovesné vločky společně s kukuřičnou strouhankou, prolisovaným česnekem a kořením vsypeme do pánve jako poslední. Při míchání přiléváme postupně vodu, než nám vznikne blátivá kaše. Směs ještě chvíli tepelné opracujeme. Do máslem vymazané a strouhankou vysypané zapékací misky rovnoměrně rozprostřeme nádivku, posypeme sýrem a necháme zapéct zhruba půl hodiny v předehřáté troubě.
Můžeme jíst samostatně nebo podáváme s bramborem.
Vařila jsem pro širší rodinu. všichni chválili. Ještě jsem obložila zeleninou.
Naprosto vynikající ! Zadala jsem manželovi aby tvořil, jen měl nějaký přebytek vloček :-)
Přidat komentář