Nakupujte fér potraviny
bez éček s naší aplikací
>
>
>
Více informací

Hlívová nádivka
Autor: neznámý
Datum přidání 14.04.2011
Druh receptu Oběd, Večeře
 
Doba přípravy
surovin:
20 min
Doba vaření: 50 min
Počet porcí: 4 ks
Přibližná cena: neuvedena
Chuť:
Cena:
Obtížnost:
 
Přidat vlastní foto

Vhodné pro

Ingredience

  • 500g ovesných vloček
  • 120g nastrouhaného sýru
  • 100g kukuřičné strouhanky
  • 1 trs hlívy ústřičné
  • 1 celer
  • 1 cibule
  • 4 stroužky českého česneku
  • provensálské koření
  • sůl podle chuti
  • voda
  • máslo

Pro tento recept doporučujeme potraviny

Postup přípravy

V hluboké pánvi na másle zpěníme cibulku, přisypeme nahrubo nastrouhaný a očištěný celer, zalijeme trochou vody a podusíme pod pokličkou. Hlívu nakrájíme na kousky a po chvíli přidáme k celerové směsi. Ovesné vločky společně s kukuřičnou strouhankou, prolisovaným česnekem a kořením vsypeme do pánve jako poslední. Při míchání přiléváme postupně vodu, než nám vznikne blátivá kaše. Směs ještě chvíli tepelné opracujeme. Do máslem vymazané a strouhankou vysypané zapékací misky rovnoměrně rozprostřeme nádivku, posypeme sýrem a necháme zapéct zhruba půl hodiny v předehřáté troubě. 

Tipy na vylepšení

Můžeme jíst samostatně nebo podáváme s bramborem. 


Přidat komentář

Hodnoťte hvězdičkami. 5 * = výborný
Chuť Cena Obtížnost

Užívatelské komentáře

Milada | 14.04.2011 - 12:45
Chuť:
Cena:
Obtížnost:

Vařila jsem pro širší rodinu. všichni chválili. Ještě jsem obložila zeleninou.

charvatova9@ | 14.04.2011 - 12:45
Chuť:
Cena:
Obtížnost:

Naprosto vynikající ! Zadala jsem manželovi aby tvořil, jen měl nějaký přebytek vloček :-)

Nejnovější články

Jak jsme na tom s jódem?

V březnu se uskutečnil den JODu a při této příležitosti uspořádal SZU…

Nutrivigilance – zpráva za rok 2023

NUTRIVIGILANCE - zdravotní bdělost nad potravinami- souhrnná zpráva za rok 2023.

Test quinoy 2024

Ačkoliv je quinoa jedna z nejstarších plodin světa, Evropa ji objevila teprve…

Další zajímavé recepty