Nakupujte fér potraviny
bez éček s naší aplikací
>
>
>
Více informací

Hlívová nádivka
Autor: neznámý
Datum přidání 14.04.2011
Druh receptu Oběd, Večeře
 
Doba přípravy
surovin:
20 min
Doba vaření: 50 min
Počet porcí: 4 ks
Přibližná cena: neuvedena
Chuť:
Cena:
Obtížnost:
 
Přidat vlastní foto

Vhodné pro

Ingredience

  • 500g ovesných vloček
  • 120g nastrouhaného sýru
  • 100g kukuřičné strouhanky
  • 1 trs hlívy ústřičné
  • 1 celer
  • 1 cibule
  • 4 stroužky českého česneku
  • provensálské koření
  • sůl podle chuti
  • voda
  • máslo

Pro tento recept doporučujeme potraviny

Postup přípravy

V hluboké pánvi na másle zpěníme cibulku, přisypeme nahrubo nastrouhaný a očištěný celer, zalijeme trochou vody a podusíme pod pokličkou. Hlívu nakrájíme na kousky a po chvíli přidáme k celerové směsi. Ovesné vločky společně s kukuřičnou strouhankou, prolisovaným česnekem a kořením vsypeme do pánve jako poslední. Při míchání přiléváme postupně vodu, než nám vznikne blátivá kaše. Směs ještě chvíli tepelné opracujeme. Do máslem vymazané a strouhankou vysypané zapékací misky rovnoměrně rozprostřeme nádivku, posypeme sýrem a necháme zapéct zhruba půl hodiny v předehřáté troubě. 

Tipy na vylepšení

Můžeme jíst samostatně nebo podáváme s bramborem. 


Přidat komentář

Hodnoťte hvězdičkami. 5 * = výborný
Chuť Cena Obtížnost

Užívatelské komentáře

Milada | 14.04.2011 - 12:45
Chuť:
Cena:
Obtížnost:

Vařila jsem pro širší rodinu. všichni chválili. Ještě jsem obložila zeleninou.

charvatova9@ | 14.04.2011 - 12:45
Chuť:
Cena:
Obtížnost:

Naprosto vynikající ! Zadala jsem manželovi aby tvořil, jen měl nějaký přebytek vloček :-)

Nejnovější články

dTest: Každá druhá vinná klobása v testu neuspěla

Vzhledem k oblíbenosti vinných klobás na vánočních stolech Čechů, přebíráme a…

Děkujeme vám, FÉROVÍ čtenáři!

Děkujeme za vaši přízeň! Pojďme se ohlédnout za největšími úspěchy roku 2025 –…

Poslední nákupy bez stresu

Ani nákup těsně před Štědrým dnem nemusí být noční můra. Klíčem je připravit se…

Další zajímavé recepty