Nakupujte fér potraviny
bez éček s naší aplikací
>
>
>
Více informací

Jáhly na sladko
Autor: neznámý
Datum přidání 18.07.2010
Druh receptu Svačina, Zákusek
 
Doba přípravy
surovin:
10 min
Doba vaření: 35 min
Počet porcí: 6 ks
Přibližná cena: neuvedena
Chuť:
Cena:
Obtížnost:
 
Přidat vlastní foto

Vhodné pro

Ingredience

  • 300 g jáhel
  • 1 jablko
  • 1 hruška
  • 2 hrsti vlašských a lískových oříšků
  • 2 hrsti sušených meruněk (bez E220)
  • 2 hrsti sušených švestek (bez E220)
  • 1 hrst kokosu (bez E220)
  • 1 lžička másla
  • 1 balení skořicového cukru

Pro tento recept doporučujeme potraviny

Výživové hodnoty

  Bílkoviny Sacharidy Tuky Energetická hodnota
1 porce 9,32 g 45,80 g 27,65 g 1 923,47 kJ (459 kcal)
celkově 55,94 g 274,82 g 165,90 g 11 540,80 kJ (2756 kcal)

Hodnoty jsou pouze orientační.

Postup přípravy

Jáhly promícháme se špetkou solí, zalijeme vodou a dáme vařit. Jablko i hrušku omyjeme, zbavíme jádřince a nakrájíme na malé kousky. Po deseti minutách vaření přimícháme k jáhlům ovoce, vlašské ořechy, kokos a vaříme doměkka. Podáváme sypané skořicovým cukrem. 

Tipy na vylepšení

Můžeme přidat i lesní ovoce (jahody, borůvky, maliny,..)


Přidat komentář

Hodnoťte hvězdičkami. 5 * = výborný
Chuť Cena Obtížnost

Užívatelské komentáře

anonymní uživatel | 12.02.2021 - 21:01
Chuť:
Cena:
Obtížnost:

Super

anonymní uživatel | 8.04.2020 - 08:59

Myslím že na začátku přípravy by bylo vhodné dodat,že jáhly by se měli dobře propláchnout,aby nebyli hořké ?.Jinak super recept,zvlášť v zimě.

anonymní uživatel | 9.03.2019 - 21:54
Chuť:
Cena:
Obtížnost:

výborný dezert pro alergiky

iveha@ | 18.07.2010 - 17:32
Chuť:
Cena:
Obtížnost:

Co dodat prostě vynikající!! I za studena moc dobré.

Anna726 | 18.07.2010 - 17:32
Chuť:
Cena:
Obtížnost:

Nejnovější články

Test quinoy 2024

Ačkoliv je quinoa jedna z nejstarších plodin světa, Evropa ji objevila teprve…

Legionella: Tichý zabiják vody

I přes velmi přísné vyhlášky a limity může dojít ke kontaminaci vody.…

Test tavených sýrů 2024

V roce 2023 uplynulo sto let od chvíle, kdy se u nás, přesněji řečeno ve…

Další zajímavé recepty