Nakupujte fér potraviny
bez éček s naší aplikací
>
>
>
Více informací

Jogurtová nádivka s pórkem
Autor: neznámý
Datum přidání 25.06.2010
Druh receptu
 
Doba přípravy
surovin:
10 min
Doba vaření: 90 min
Počet porcí: 2 ks
Přibližná cena: neuvedena
Chuť: nehodnoceno
Cena: nehodnoceno
Obtížnost: nehodnoceno
 
Přidat vlastní foto

Vhodné pro

Ingredience

  • 5 ks zelených papriky
  • 3 stroužky česneku
  • 4 vejce
  • muškátový oříšek
  • 1 skleničku horké vody
  • žitnou mouku
  • 1 bílý jogurt
  • hrst pažitky
  • 1 velký pórek
  • kapka olivového olej 
  • máslo na vymazání
  • kukuřičná strouhanka na vysypání zapékací misky
  • himalájská sůl podle chuti

Pro tento recept doporučujeme potraviny

Postup přípravy

Omytou a očištěnou zeleninu nakrájíme na kostičky. Na kapce olivového oleje nejprve lehce zpěníme pórek, po té přidáme papriky a společně restujeme. Na závěr rozmačkáme stroužky česneku se solí a přimícháme do směsi. Vaříme za stálého míchání ještě 30 sekund a poté odstraníme z ohně. Předehřejeme troubu na 180 stupňů. Vymažeme máslem zapékací misku, kterou vysypeme kukuřičnou strouhankou. Vajíčko našlehámespolečně s pažitkou, bílým jogurtem a nastrouháme špetku muškátového oříšku. Naředíme horkou vodou a zahustíme žitnou moukou, tak aby nám vzniklo vláčné těstíčkoDo zapékací misky nasypeme veškeré suroviny z pánve a tu zalijeme vajíčkovou směsí. Pečeme 30 až 40 minut, dokud se vám z vrchu nevytvoří křupavoučká kurčička. 


Přidat komentář

Hodnoťte hvězdičkami. 5 * = výborný
Chuť Cena Obtížnost

Užívatelské komentáře

Nebyly nalezeny žádné komentáře k receptu.

Nejnovější články

Jak jsme na tom s jódem?

V březnu se uskutečnil den JODu a při této příležitosti uspořádal SZU…

Nutrivigilance – zpráva za rok 2023

NUTRIVIGILANCE - zdravotní bdělost nad potravinami- souhrnná zpráva za rok 2023.

Test quinoy 2024

Ačkoliv je quinoa jedna z nejstarších plodin světa, Evropa ji objevila teprve…

Další zajímavé recepty