Nakupujte fér potraviny
bez éček s naší aplikací
>
>
>
Více informací

Knedlíčky v tomatové omáčce
Autor: Lucka
Datum přidání 01.09.2011
Druh receptu Oběd, Večeře
 
Doba přípravy
surovin:
20 min
Doba vaření: 50 min
Počet porcí: 3 ks
Přibližná cena: neuvedena
Chuť:
Cena:
Obtížnost:
 
Přidat vlastní foto

Vhodné pro

Ingredience

 

  • 1 kuřecí řízek
  • 2-3 starší celozrnné rohlíky (jiné pečivo)
  • 3 lžíce másla (Bio)
  • 1 vejce
  • mléko
  • kysaná smetana
  • strouhanka (kukuřičná)
  • sůl 

Omáčka:

  • pasírovaná rajčata (případně protlak)
  • krájené žampiony
  • 1/2 cibulky
  • olivový olej
  • troška kečupu
  • sůl

 

Pro tento recept doporučujeme potraviny

Výživové hodnoty

  Bílkoviny Sacharidy Tuky Energetická hodnota
1 porce 26,53 g 44,59 g 25,91 g 2 063,32 kJ (493 kcal)
celkově 79,58 g 133,78 g 77,74 g 6 189,95 kJ (1478 kcal)

Hodnoty jsou pouze orientační.

Postup přípravy

Necháme si nejdřív namočit pečivo-rohlíky v mléce, potom k nim přidám 1 řízek rozemletý najemno a promíchám, pak následuje rozšlehané vajíčko a rozpuštěné máslo, podle potřeby osolím a přidám strouhanku, dokud nebudu mít potřebnou konzistenci k vytvarování knedlíčků. Ty potom uvařím v osolené vodě, cca kolem 8 minut. Nakonec si připravím rychlou omáčku z žampionů, na pánvičce si osmahnu dozlatova pokrájenou cibulku, přidám pasírovaná rajčata nebo protlak, naředím trochou kečupu, přidám sterilované žampiony krájené na plátky a dosolím a dochutím. Hotové zalijeme knedlíčky omáčkou.


Přidat komentář

Hodnoťte hvězdičkami. 5 * = výborný
Chuť Cena Obtížnost

Užívatelské komentáře

Eva | 1.09.2011 - 19:41
Chuť:
Cena:
Obtížnost:

Luci někdy bych chtěla jít k Vám na oběd :), tenhle recept se nedá nevyzkoušet. Musí to být mňamka

Nejnovější články

Jak jsme na tom s jódem?

V březnu se uskutečnil den JODu a při této příležitosti uspořádal SZU…

Nutrivigilance – zpráva za rok 2023

NUTRIVIGILANCE - zdravotní bdělost nad potravinami- souhrnná zpráva za rok 2023.

Test quinoy 2024

Ačkoliv je quinoa jedna z nejstarších plodin světa, Evropa ji objevila teprve…

Další zajímavé recepty