| Autor: | neznámý | 
| Datum přidání | 04.07.2010 | 
| Druh receptu | Oběd, Večeře | 
| Doba přípravy surovin: | 10 min | 
| Doba vaření: | 90 min | 
| Počet porcí: | 3 ks | 
| Přibližná cena: | neuvedena | 
| Chuť: | |
| Cena: | |
| Obtížnost: | |
| Přidat vlastní foto | |
 
				 
				 
				 
				 
				 
		
								
									Tradiční české máslo
								
								
								Máslo
							
								
									Madeta Jihočeské máslo
								
								
								Obsah tuku: 82%
							
								
									Kuřecí stehna
								
								
								Hluboce zmrazená, třída jakosti A
							
								
									Kuřecí stehenní řízek bez kůže
								
								
								Kuřecí stehno vykostěné bez kůže, hluboce zmrazené třída A
							
								
									Hrášek Nowaco
								
								
								Hluboce zmrazený
							
								
									Pilos Smetana kysaná
								
								
								Smetana kysaná pochoutková. Obsah tuku min. 16%.
							
								
									Concentrato di Pomodoro
								
								
								Rajčatová pasta. Sterilováno
							
								
									Rajčatový protlak albert Quality
								
								
								Rajčatový protlak zahuštěný. Pasterováno. Na 100 g protlaku bylo…
							
								
									Rajčata Cherry červená
								
								
								Kulatá. Jakost I.
							
								
									Paprika sladká mletá Vitana
								
								
								Paprika sladká mletá
							
| Bílkoviny | Sacharidy | Tuky | Energetická hodnota | |
| 1 porce | 26,54 g | 25,11 g | 19,46 g | 1 443,70 kJ (345 kcal) | 
| celkově | 79,63 g | 75,33 g | 58,39 g | 4 331,10 kJ (1034 kcal) | 
Hodnoty jsou pouze orientační.
Kuřecí stehna opláchneme a osolíme ze všech stran. Zakysanou smetanu smícháme s rajčatovým protlakem, s moukou a sladkou paprikou. Touto směsí kuře potřeme. Stehna vložíme do pekáče, přidáme hrášek, plátek másla, na kousky pokrájená, omytá rajčata a paprikuu. Podlijeme trochou vody a pečeme přikryté víkem. Před dopečením sundáme víko a pečeme do zezlátnutí.
Nejde vložit text zřejmě :-(
moc jsem si pochutnala ,budu to dělat časteji
dneska jsem uvařila, všichni mlaskali, zařazuji mezi oblíbené recepty,opravdu ráda všem doporučuji
Pekla jsem 70 minut na 200° a pak 20 minut odkryté, příteli to velmi chutnalo, mně už tak moc ne. Znám recepty na kuře, které mi sedí víc, jsou rychlejší, levnější a zdravější (viz např.: http://www.srecepty.cz/recept/kureci-stehynka-po-pastyrsku). Ale klidně zkuste, sto lidí, sto chutí, recept není finančně náročný, o nic nejde :)
výborné, i dětem chutnalo. Obměna receptu: protlaku mi přišlo hodně dala jsem tam 3/4 malého a pekla jsem stehna cca 20 min / 200 C bez marinády a pak teprve namazala + zelenina (teplotu jsem přidala na 220 C. Celou dobu bez poklopu..
Přidat komentář