Nakupujte fér potraviny
bez éček s naší aplikací
>
>
>
Více informací

Tuniská kuřecí prsa
Autor: neznámý
Datum přidání 25.09.2010
Druh receptu Oběd, Večeře
 
Doba přípravy
surovin:
10 min
Doba vaření: 50 min
Počet porcí: 4 ks
Přibližná cena: 100 Kč
Chuť: nehodnoceno
Cena: nehodnoceno
Obtížnost: nehodnoceno
 
Přidat vlastní foto

Vhodné pro

Ingredience

  • 4 kuřecí prsa
  • 3 lžíce hladké mouky + sůl + pepř
  • 3 lžíce oleje
  • 2 nahrubo nakrájené cibule
  • 2 nasekané stroužky česneku
  • 100 g zelených oliv
  • 250 ml kuřecího vývaru
  • šťáva z 1 citronu
  • 1 citron na kolečka
  • 1 lžička římského kmínu
  • 1 lžíčka mleté papriky
  • špetka chilli
  • čerstvá petrželka nebo jarní cibulka na ozdobu

Pro tento recept doporučujeme potraviny

Postup přípravy

Hladkou moku smícháme se solí a pepřem a v této směsi obalíme kuřecí prsa. Zprudka osmahneme na oleji a dáme do pekáčku.Na pánvi osmahneme cibuli, česnek, římský kmín, mletou papriku, chilli a krátce smažíme. Přilijeme kuřecí vývar a citronovou šťávu, přivedeme k varu a nalijeme na připravená prsa v pekáčku. Poklademe plátky citronu a pečeme přikryté v předehřáté troubě na 200 °C asi 25-30 min.Odkryjeme, posypeme na plátky pokrájenými olivami a pečeme odkryté dalších 5 min.Podáváme posypané petrželkou nebo jarní cibulkou. Jako přílohu doporučuji rýži po indicku.


Přidat komentář

Hodnoťte hvězdičkami. 5 * = výborný
Chuť Cena Obtížnost

Užívatelské komentáře

Nebyly nalezeny žádné komentáře k receptu.

Nejnovější články

Jak jsme na tom s jódem?

V březnu se uskutečnil den JODu a při této příležitosti uspořádal SZU…

Nutrivigilance – zpráva za rok 2023

NUTRIVIGILANCE - zdravotní bdělost nad potravinami- souhrnná zpráva za rok 2023.

Test quinoy 2024

Ačkoliv je quinoa jedna z nejstarších plodin světa, Evropa ji objevila teprve…

Další zajímavé recepty