Nakupujte fér potraviny
bez éček s naší aplikací
>
>
>
Více informací

Kuskus s fazolemi a zelím
Autor: neznámý
Datum přidání 30.11.2011
Druh receptu Oběd, Večeře
 
Doba přípravy
surovin:
5 min
Doba vaření: 30 min
Počet porcí: 5 ks
Přibližná cena: neuvedena
Chuť: nehodnoceno
Cena: nehodnoceno
Obtížnost: nehodnoceno
 
Přidat vlastní foto

Vhodné pro

Ingredience

  • 400 g fazolí v rajčatové omáčce
  • 350 g kuskusu
  • 2 hrsti hlávkového zelí
  • 1 mrkev
  • 1 stroužek česneku
  • 4 žampióny
  • kořenící směs podle chuti
  • olivový olej
  • sůl (pokud není již v kořenící směsi)

Pro tento recept doporučujeme potraviny

Výživové hodnoty

  Bílkoviny Sacharidy Tuky Energetická hodnota
1 porce 13,74 g 50,73 g 3,22 g 1 189,51 kJ (284 kcal)
celkově 68,71 g 253,65 g 16,10 g 5 947,53 kJ (1420 kcal)

Hodnoty jsou pouze orientační.

Postup přípravy

Hlávkové zelí, mrkev a žampióny očistíme a pokrájíme na kousky, nasypeme do hrnce, zakápneme olivovým olejem a krátce osmahneme. Poté přilijeme vodu, přidáme koření, prolisovaný česnek a dusíme pod pokličkou. Je-li zelenina už měkká, vmícháme fazole v rajčatové omáčce a necháme prohřát. Na závěr zahustíme kuskusem. Načechráme vidličkou a necháme asi 10 minut odstavené pod pokličkou. Jestliže je potřeba, dolijeme ještě vodu. Množství použité vody by mělo být k poměru 1:2, tedy dvakrát více než kuskusu. 


Přidat komentář

Hodnoťte hvězdičkami. 5 * = výborný
Chuť Cena Obtížnost

Užívatelské komentáře

Nebyly nalezeny žádné komentáře k receptu.

Nejnovější články

Jak jsme na tom s jódem?

V březnu se uskutečnil den JODu a při této příležitosti uspořádal SZU…

Nutrivigilance – zpráva za rok 2023

NUTRIVIGILANCE - zdravotní bdělost nad potravinami- souhrnná zpráva za rok 2023.

Test quinoy 2024

Ačkoliv je quinoa jedna z nejstarších plodin světa, Evropa ji objevila teprve…

Další zajímavé recepty