Nakupujte fér potraviny
bez éček s naší aplikací
>
>
>
Více informací

Kuskus s propečenou cuketou
Autor: neznámý
Datum přidání 11.09.2011
Druh receptu Oběd, Večeře
 
Doba přípravy
surovin:
20 min
Doba vaření: 55 min
Počet porcí: 4 ks
Přibližná cena: neuvedena
Chuť: nehodnoceno
Cena: nehodnoceno
Obtížnost: nehodnoceno
 
Přidat vlastní foto

Vhodné pro

Ingredience

  • 300 g kuskusu
  • 1 cuketa
  • 4-5 brambor
  • 3 stroužky česneku
  • 2 červené papriky
  • 2 lžíce olivového oleje
  • 1 lžička kořenící směsi (podle chuti)
  • 1/2 lžička provensálského koření
  • trochu másla
  • sůl

Pro tento recept doporučujeme potraviny

Výživové hodnoty

  Bílkoviny Sacharidy Tuky Energetická hodnota
1 porce 12,04 g 54,08 g 7,71 g 1 413,73 kJ (338 kcal)
celkově 48,17 g 216,33 g 30,82 g 5 654,92 kJ (1351 kcal)

Hodnoty jsou pouze orientační.

Postup přípravy

Cuketu omyjeme (neloupeme), rozkrojíme podélně a vydlabeme jadérka, potřeme prolisovaným česnekem se solí a poté pokrájíme na drobné plátky. Očištěné brambory pokrájíme na plátky, propereme vodou a  promícháme s kořenící směsí. Omyté papriky zbavíme jádřince a pokrájíme na čtverečky. Do máslem vymazané zapékací misky rozprostřeme plátky brambor, cukety a papriky. Pokapeme lehce olivovým olejem a podle chuti osolíme. Pečeme dozlatova. Není potřeba přikrývat víkem. Zeleninu můžeme před pečením lehce podlít vodou. Kuskus promícháme se solí a provensálským kořením, zalijeme horkou vodou a necháme 10 minut odstát. Podáváme se zapečenou zeleninou. 


Přidat komentář

Hodnoťte hvězdičkami. 5 * = výborný
Chuť Cena Obtížnost

Užívatelské komentáře

Nebyly nalezeny žádné komentáře k receptu.

Nejnovější články

Jak jsme na tom s jódem?

V březnu se uskutečnil den JODu a při této příležitosti uspořádal SZU…

Nutrivigilance – zpráva za rok 2023

NUTRIVIGILANCE - zdravotní bdělost nad potravinami- souhrnná zpráva za rok 2023.

Test quinoy 2024

Ačkoliv je quinoa jedna z nejstarších plodin světa, Evropa ji objevila teprve…

Další zajímavé recepty