| Autor: | neznámý |
| Datum přidání | 21.09.2013 |
| Druh receptu | |
| Doba přípravy surovin: |
30 min |
| Doba vaření: | 25 min |
| Počet porcí: | 5 ks |
| Přibližná cena: | 80 Kč |
| Chuť: | nehodnoceno |
| Cena: | nehodnoceno |
| Obtížnost: | nehodnoceno |
|
Přidat vlastní foto
|
|
Zapékací misku si vymažeme máslem a vysypeme strouhankou. Na pánvi na sucho opražíme kešu oříšky a nasekáme na malé kousky. Česnek oloupeme, vložíme do alobalu vytřeném olejem a krátce propečeme. Omytá rajčata v ručím mixéru nasekáme na pyré. Ve středně velkém hrnci na troše oleji osmahneme celer, který jsme nastrouhali na hrubém struhadle. Dále do hrnce přidáme rajčatové pyré, bylinky a sůl. Krátce povaříme. Rozdrcený česnek přidáme do omáčky, jakmile pod hrncem vypneme vařič. Další fázi vaření bude kapusta. Kapustové listy spaříme vodou, je-li kapusta starší, vhodíme do hrnce s osolenou vodou a minutku povaříme. A teď už máme vše připravené k vrstvení. Začínáme lasagne, dále pokračujeme omáčkou, kterou překryjeme kapustovým listem. Zakončíme vrstvou lasagne a omáčkou. Posypeme kešu a teď už jen stačí počkat 25 minut, než se nám upečou v troubě. Pečeme přikryté na 200°C.
Přidat komentář