Nakupujte fér potraviny
bez éček s naší aplikací
>
>
>
Více informací

Lasagne se sýrem, špenátem a rajčaty
Autor: neznámý
Datum přidání 07.07.2010
Druh receptu Oběd, Večeře
 
Doba přípravy
surovin:
10 min
Doba vaření: 40 min
Počet porcí: 5 ks
Přibližná cena: neuvedena
Chuť: nehodnoceno
Cena: nehodnoceno
Obtížnost: nehodnoceno
 
Přidat vlastní foto

Vhodné pro

Ingredience

  • 250 g lasagní
  • 1 kg sekaného mraženého špenátu
  • 200 g zakysané smetany
  • 115 g nivy
  • 100 g strouhaného sýra
  • 4 ks stroužky česneku
  • 5 rajčat
  • 1 lžička himalájské soli

Pro tento recept doporučujeme potraviny

Výživové hodnoty

  Bílkoviny Sacharidy Tuky Energetická hodnota
1 porce 23,23 g 26,34 g 26,12 g 1 687,51 kJ (403 kcal)
celkově 116,16 g 131,71 g 130,62 g 8 437,55 kJ (2015 kcal)

Hodnoty jsou pouze orientační.

Postup přípravy

Na pánev s trochou vody přidáme sekaný mražený špenát (špalíčky) a pár minut podusíme pod pokličkou, dokud nepovolí. Poté přidáme prolisovaný česnek, zakysanou smetanu, na kousky pokrájená rajčata a nivu. Podle chutí osolíme. V zapékací míse vyrovnáme vedle sebe plátky lasagní. Na ně nalijeme špenátovou směs a takto vrstvy střídáme. Jako poslední vrstvu dáváme špenátovou směs, kterou na závěr posypeme strouhaným sýrem. Pečeme v předehřáté troubě přibližně 20-30 minut. 


Přidat komentář

Hodnoťte hvězdičkami. 5 * = výborný
Chuť Cena Obtížnost

Užívatelské komentáře

Nebyly nalezeny žádné komentáře k receptu.

Nejnovější články

Jak jsme na tom s jódem?

V březnu se uskutečnil den JODu a při této příležitosti uspořádal SZU…

Nutrivigilance – zpráva za rok 2023

NUTRIVIGILANCE - zdravotní bdělost nad potravinami- souhrnná zpráva za rok 2023.

Test quinoy 2024

Ačkoliv je quinoa jedna z nejstarších plodin světa, Evropa ji objevila teprve…

Další zajímavé recepty