| Autor: | neznámý | 
| Datum přidání | 26.09.2012 | 
| Druh receptu | Zákusek | 
| Doba přípravy surovin:  | 
					10 min | 
| Doba vaření: | 10 min | 
| Počet porcí: | 4 ks | 
| Přibližná cena: | 70 Kč | 
| Chuť: | |
| Cena: | |
| Obtížnost: | |
| 
						
							 Přidat vlastní foto 
						
					 | 
				|
				
				
				
				
				
		
								
									Madeta Jihočeské máslo
								
								
								Obsah tuku: 82%
							
								
									Tradiční české máslo
								
								
								Máslo
							
								
									Želatina v prášku
								
								
								Želatina v prášku, kuchyňská čirá
							
Smotanu zmiešame se třtinovým a semienkami z vanilkového lusku, medom a levanduľou. Plátky želatíny namočíme do vody na 4 minúty, pokiaľ nezačnú bobtnať. Smotanovú zmes zohrievame v hrnci, ale nesmie sa uvariť. Zo želatiny vyžmýkame vodu a pridáme do smotanovej zmesi. Zohrievame dokým sa želatina nerozpustí (vždy len zohrievame, NEVARÍME). Zmes nalejeme do nádob a necháme tuhnúť v chladničke na cca 5-6 hodín. Je dobré vystlať nádoby potravinárskou fóliou,aby išli lahšie vyklopiť.Ideme na skaramelizované oriešky a polevu. V hrnci si rozpustíme hrubší plátok masla, pridáme orechy a smažíme dokiaľ nechytia farbu. Pridáme cukor a za stáleho miešania necháme skaramelizovať. Orechy necháme vychladnúť na papieri na pečenie, na ňom sa neprilepia. Do zvyšného karamelu primiešame sladkú smotanu a varíme do zhustnutia.
Přidat komentář