Nakupujte fér potraviny
bez éček s naší aplikací
>
>
>
Více informací

Ovocný chlebíček se lněným semínkem
Autor: neznámý
Datum přidání 21.03.2012
Druh receptu Zákusek
 
Doba přípravy
surovin:
15 min
Doba vaření: 45 min
Počet porcí: 4 ks
Přibližná cena: 60 Kč
Chuť: nehodnoceno
Cena: nehodnoceno
Obtížnost: nehodnoceno
 
Přidat vlastní foto

Vhodné pro

Ingredience

  • 160g CZšpaldové m.
  • 25g mletého lněného semínka
  • 80-100g obilného sirupu
  • 50g ml.ořechů
  • 50g másla(oleje)
  • 300ml vody
  • 6g pr.d.p. bez fosfátů
  • šp.soli

Pro tento recept doporučujeme potraviny

Výživové hodnoty

  Bílkoviny Sacharidy Tuky Energetická hodnota
1 porce 7,24 g 48,13 g 20,83 g 1 709,41 kJ (408 kcal)
celkově 28,96 g 192,51 g 83,30 g 6 837,65 kJ (1633 kcal)

Hodnoty jsou pouze orientační.

Postup přípravy

Do vody dáme vařit sl. a mleté lněné semínko a vaříme asi 3min. Dáme do mísy, přidáme sirup a šleháme 5min.(důležité je dobré vyšlehání).Vešleháme máslo(olej) a postupně přidáme mouku s práškem do pečiva a mleté ořechy. Těsto by mělo být trochu řidší. Vlijeme do vymazané a moukou vsypané formy a dáme péct asi 45min. Upečený můžeme "pocukrovat" sušeným ovesným mlékem nebo polít čokoládou a dozdobit ořechy či kokosem.

Příběh receptu

inspirace z literatury

Tipy na vylepšení

Pro vylepšení lze přidat 1čl perníkového koření a sušené ovoce(rozinky,kand.pomeranč.kúru,slunečnicové semínka v karobu ap.).


Přidat komentář

Hodnoťte hvězdičkami. 5 * = výborný
Chuť Cena Obtížnost

Užívatelské komentáře

Nebyly nalezeny žádné komentáře k receptu.

Nejnovější články

Jak jsme na tom s jódem?

V březnu se uskutečnil den JODu a při této příležitosti uspořádal SZU…

Nutrivigilance – zpráva za rok 2023

NUTRIVIGILANCE - zdravotní bdělost nad potravinami- souhrnná zpráva za rok 2023.

Test quinoy 2024

Ačkoliv je quinoa jedna z nejstarších plodin světa, Evropa ji objevila teprve…

Další zajímavé recepty