Nakupujte fér potraviny
bez éček s naší aplikací
>
>
>
Více informací

Pilaf se zlatou cibulkou
Autor: flybee
Datum přidání 27.12.2011
Druh receptu Oběd, Večeře
 
Doba přípravy
surovin:
10 min
Doba vaření: 15 min
Počet porcí: 6 ks
Přibližná cena: neuvedena
Chuť: nehodnoceno
Cena: nehodnoceno
Obtížnost: nehodnoceno
 
Přidat vlastní foto

Vhodné pro

Ingredience

  • 400 g rýže basmati
  • 2 lžíce panenského olivového oleje
  • 1 lžička římského kmínu (celá semínka)
  • 1 lžička semínek černé hořčice (lze nahradit bílými)
  • 2 velké cibule (rozpůlené a pokrájené na plátky)
  • 1 lžička kurkumy
  • 2 čerstvé chilli papričky (rozpůlené a bez semen)
  • sůl

Pro tento recept doporučujeme potraviny

Výživové hodnoty

  Bílkoviny Sacharidy Tuky Energetická hodnota
1 porce 6,23 g 55,41 g 4,71 g 1 145,48 kJ (274 kcal)
celkově 37,38 g 332,44 g 28,25 g 6 872,90 kJ (1641 kcal)

Hodnoty jsou pouze orientační.

Postup přípravy

Propláchneme rýži, dokud vyplavovaná voda nezůstane čistá. Necháme okapat a vsypeme do hrnce s osolenou vroucí vodou. Vaříme do poloměkka asi 10 minut - rýže nesmí být úplně hotová. Slijeme a necháme vychladnout. Ve woku rozehřejeme olej a asi 1 minutu na něm opečeme římský kmín a hořčičná semínka, až začnou praskat. Přidáme cibuli a za stálého míchání opékáme dozlatova. Přisypeme jemně pokrájené chilli papričky a kurkumu a ještě 1–2 minuty mícháme. Přidáme do směsi rýži, osolíme a dusíme tak dlouho, dokud rýže není měkká. Podle potřeby ji můžeme mírně podlít vodou.


Přidat komentář

Hodnoťte hvězdičkami. 5 * = výborný
Chuť Cena Obtížnost

Užívatelské komentáře

Nebyly nalezeny žádné komentáře k receptu.

Nejnovější články

Jak jsme na tom s jódem?

V březnu se uskutečnil den JODu a při této příležitosti uspořádal SZU…

Nutrivigilance – zpráva za rok 2023

NUTRIVIGILANCE - zdravotní bdělost nad potravinami- souhrnná zpráva za rok 2023.

Test quinoy 2024

Ačkoliv je quinoa jedna z nejstarších plodin světa, Evropa ji objevila teprve…

Další zajímavé recepty