| Autor: | neznámý |
| Datum přidání | 24.08.2013 |
| Druh receptu | Oběd, Večeře |
| Doba přípravy surovin: |
neuvedena |
| Doba vaření: | neuvedena |
| Počet porcí: | 8 ks |
| Přibližná cena: | neuvedena |
| Chuť: | nehodnoceno |
| Cena: | nehodnoceno |
| Obtížnost: | nehodnoceno |
|
Přidat vlastní foto
|
|
Sůl s jodem Tesco Value
Jedlá sůl s jodem vakuová
Vegetol gold
Rostlinný jedlý olej jednodruhový
Slunečnicový olej
Rostlinný jedlý olej. Jednodruhový, slunečnicový.
Pohankové lupínky
Extrudovaný výrobek
| Bílkoviny | Sacharidy | Tuky | Energetická hodnota | |
| 1 porce | 8,17 g | 46,49 g | 3,84 g | 1 048,65 kJ (250 kcal) |
| celkově | 65,34 g | 371,91 g | 30,69 g | 8 389,20 kJ (2004 kcal) |
Hodnoty jsou pouze orientační.
Pohankové vločky namočíme do horké vody. Mezitím si na trošce oleje osmahneme pórek, poté přidáme na malé kousky pokrájené žampióny, tempeh, mrkev a osolíme. Orestovanou směs vmícháme do namočených vloček a zahustíme moukou. Množství mouky záleží, jak moc jsme zalili vločky horkou vodou. Těsto osolíme a důkladně promícháme. Na pomoučněném vále vyválíme velký knedlík, který rozkrojíme na stejné části. Z jednotlivých dílků tvarujeme placičky. Plech vymažeme tenkou vrstvou oleje, vedle sebe vyskládáme placičky a vložíme do předem vyhřáté trouby na 200°C. Zhruba po 20 minutách otočíme a dopečeme. Podáváme například s bramborovou kaší.
Přidat komentář