Nakupujte fér potraviny
bez éček s naší aplikací
>
>
>
Více informací

Pohankové placičky
Autor: neznámý
Datum přidání 24.08.2013
Druh receptu Oběd, Večeře
 
Doba přípravy
surovin:
neuvedena
Doba vaření: neuvedena
Počet porcí: 8 ks
Přibližná cena: neuvedena
Chuť: nehodnoceno
Cena: nehodnoceno
Obtížnost: nehodnoceno
 
Přidat vlastní foto

Vhodné pro

Ingredience

  • 1 hrníček pohankových vloček
  • 1 hrníček špaldové mouky 
  • 30 g uzeného tempehu
  • 1/2 pórku
  • 2 mrkve
  • 3 žampióny
  • 1 lžíce slunečnicového oleje za studena lisovaného
  • 1 lžičku soli

Pro tento recept doporučujeme potraviny

Výživové hodnoty

  Bílkoviny Sacharidy Tuky Energetická hodnota
1 porce 8,17 g 46,49 g 3,84 g 1 048,65 kJ (250 kcal)
celkově 65,34 g 371,91 g 30,69 g 8 389,20 kJ (2004 kcal)

Hodnoty jsou pouze orientační.

Postup přípravy

Pohankové vločky namočíme do horké vody. Mezitím si na trošce oleje osmahneme pórek, poté přidáme na malé kousky pokrájené žampióny, tempeh, mrkev a osolíme. Orestovanou směs vmícháme do namočených vloček a zahustíme moukou. Množství mouky záleží, jak moc jsme zalili vločky horkou vodou. Těsto osolíme a důkladně promícháme. Na pomoučněném vále vyválíme velký knedlík, který rozkrojíme na stejné části. Z jednotlivých dílků tvarujeme placičky. Plech vymažeme tenkou vrstvou oleje, vedle sebe vyskládáme placičky a vložíme do předem vyhřáté trouby na 200°C. Zhruba po 20 minutách otočíme a dopečeme. Podáváme například s bramborovou kaší.  


Přidat komentář

Hodnoťte hvězdičkami. 5 * = výborný
Chuť Cena Obtížnost

Užívatelské komentáře

Nebyly nalezeny žádné komentáře k receptu.

Nejnovější články

Nutrivigilance – zpráva za rok 2023

NUTRIVIGILANCE - zdravotní bdělost nad potravinami- souhrnná zpráva za rok 2023.

Test quinoy 2024

Ačkoliv je quinoa jedna z nejstarších plodin světa, Evropa ji objevila teprve…

Legionella: Tichý zabiják vody

I přes velmi přísné vyhlášky a limity může dojít ke kontaminaci vody.…

Další zajímavé recepty