Nakupujte fér potraviny
bez éček s naší aplikací
>
>
>
Více informací

Pohankový tvarohový nákyp
Autor: neznámý
Datum přidání 06.11.2012
Druh receptu Oběd, Večeře
 
Doba přípravy
surovin:
neuvedena
Doba vaření: 50 min
Počet porcí: 5 ks
Přibližná cena: neuvedena
Chuť: nehodnoceno
Cena: nehodnoceno
Obtížnost: nehodnoceno
 
Přidat vlastní foto

Vhodné pro

Ingredience

  • 250 g polotučného tvarohu
  • 1 hrníček pohanky
  • 1-2 vejce
  • polévková lžíce medu
  • 2 lžíce olivového oleje
  • 2 jablka
  • skořicový cukr
  • 1 hrst ovesných vloček s klíčky
  • máslo na vymazání formy

Pro tento recept doporučujeme potraviny

Výživové hodnoty

  Bílkoviny Sacharidy Tuky Energetická hodnota
1 porce 17,10 g 48,18 g 10,42 g 1 567,82 kJ (374 kcal)
celkově 85,50 g 240,90 g 52,10 g 7 839,10 kJ (1872 kcal)

Hodnoty jsou pouze orientační.

Postup přípravy

Pohanku spaříme horkou vodou a necháme cca 15 minut nabobtnat. V míse rozmícháme tvaroh s medem, olivovým olejem a žloutkem, přimícháme pohanku a lehce zapracujeme z bílků ušlehaný sníh. Do tukem vymazané formy rozetřeme část hmoty, poklademe nakrájenými jablky, posypeme skořicovým cukrem a zakryjeme zbytkem hmoty. Na povrchu posypeme ovesnými vločkami a pomalu pečeme.


Přidat komentář

Hodnoťte hvězdičkami. 5 * = výborný
Chuť Cena Obtížnost

Užívatelské komentáře

Nebyly nalezeny žádné komentáře k receptu.

Nejnovější články

Jak jsme na tom s jódem?

V březnu se uskutečnil den JODu a při této příležitosti uspořádal SZU…

Nutrivigilance – zpráva za rok 2023

NUTRIVIGILANCE - zdravotní bdělost nad potravinami- souhrnná zpráva za rok 2023.

Test quinoy 2024

Ačkoliv je quinoa jedna z nejstarších plodin světa, Evropa ji objevila teprve…

Další zajímavé recepty