Nakupujte fér potraviny
bez éček s naší aplikací
>
>
>
Více informací

Pórková omáčka s kukuřičnými těstovinami
Autor: neznámý
Datum přidání 28.05.2012
Druh receptu Oběd, Večeře
 
Doba přípravy
surovin:
15 min
Doba vaření: 30 min
Počet porcí: 4 ks
Přibližná cena: neuvedena
Chuť: nehodnoceno
Cena: nehodnoceno
Obtížnost: nehodnoceno
 
Přidat vlastní foto

Vhodné pro

Ingredience

  • 380g kukuřičných těstovin
  • 1 pórek
  • 1/2 hrníčku kukuřičné mouky
  • 100 g nastrouhaného parmazánu
  • 100 g nastrouhaného ementálu
  • 150ml ovesné smetany
  • 2 stroužky česneku
  • 2 lžičky kuzu
  • 2 špetky  muškátového květu
  • trochu másla
  • sůl podle chuti
 

Pro tento recept doporučujeme potraviny

Postup přípravy

Očištěný pórek nakrájíme na velmi drobné kousky. Česnek nastrouháme na jemném struhadla, stejně tak oba sýry. Na másle, které jsme nechali zpěnit osmahneme pórek. Kukuřičnou mouku rozmícháme s vodou, zalijeme pórek a krátce povaříme. Pak přidáme nastrouhané sýry a necháme za občasného míchání roztavit. Jako další přilijeme smetanu, ochutíme muškátovým oříškem a solí. Jako poslední přidáme kuzu rozpuštěné ve vodě a česnek. Za stálého míchání na velmi slabém ohni povaříme asi 5 minut. Podle požadované hustoty omáčku případně rozředíme ještě vodou či smetanou a nebo zahustíme moukou.Podáváme s uvařenými těstovinami.


Přidat komentář

Hodnoťte hvězdičkami. 5 * = výborný
Chuť Cena Obtížnost

Užívatelské komentáře

Nebyly nalezeny žádné komentáře k receptu.

Nejnovější články

Jak jsme na tom s jódem?

V březnu se uskutečnil den JODu a při této příležitosti uspořádal SZU…

Nutrivigilance – zpráva za rok 2023

NUTRIVIGILANCE - zdravotní bdělost nad potravinami- souhrnná zpráva za rok 2023.

Test quinoy 2024

Ačkoliv je quinoa jedna z nejstarších plodin světa, Evropa ji objevila teprve…

Další zajímavé recepty